„M.M.M. projektų“ gyvenamojo būsto projektų direktorė Rūta Grucienė sakė, jog į projektą planuojama investuoti 9 mln. eurų.

„Šiuo metu rengiamas sklypo detalusis planas bei atliekami archeologiniai tyrimai. Į šį daugiabučių projektą planuojame investuoti beveik 9 mln. eurų. Kaip nurodoma architektų vizijoje, siekiame išsaugoti buvusį užmiesčio vilų užstatymą ir taip atskleisti šios apleistos vietos unikalumą“, – BNS atsiųstame komentare teigė ji.

R. Grucienė nekomentavo, kada planuojama pradėti plėtrą teritorijoje.

Apie 0,45 hektaro ploto sklype planuojama statyti beveik 6,5 tūkst. kv. metrų ploto daugiabučius, kuriuose numatyti 49 butai ir dvi studijos. Taip pat planuojama įrengti 73 požemines automobilių stovėjimo vietas.

„M. M. M. projektų“ netiesiogiai valdoma bendrovė „K.O.S. projektai“ teritoriją už neskelbiamą sumą įsigijo 2019 metų birželį. Tuomet plėtros planų sklype įmonė neatskleidė.

Teritorijoje netoli Neries maždaug 2000-aisiais buvo pradėtas statyti gyvenamasis namas, tačiau netrukus statybos įstrigo. 2001 metais Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos tarnyba J. Petraičio žmonai Giedrai Petraitis, kuri buvo projekto užsakovė ir dalies sklypo savininkė, surašė protokolą dėl savavališkai statomų namo priestatų.

Žiniasklaidos teigimu, vėliau statyboms būtini leidimai buvo išduoti, tačiau jos taip ir nebuvo baigtos. Šiuo metu pastatas baigiamas griauti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)