„Lietuvos paštas“ teigia, kad sprendimas dėl patalpų nuomos biurų komplekse „Verslo trikampis“ priimtas dar 2012 metais, o 2018 metais pratęsiant sutartį kompleksas jau priklausė investicijų valdymo bendrovės „Lewben Investment Management“ (dabar pakeitusi pavadinimą į „Braitin“) valdomai įmonei.

„Turime jau atleistą Lietuvos pašto valdybą (ją paskyrė buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis – BNS), kuri puikiai išsinuomojo patalpas iš „MG Baltic“ ir ten, kiek suprantu, yra milijoninės lėšos“, – pirmadienį LRT forume sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė A. Širinskienė.

„Lietuvos paštas“ BNS pranešė, kad sutartis dėl patalpų nuomos „Verslo trikampyje“ su „MG Baltic“ įmone „MG valda“ pirmą kartą pasirašyta 2012 metų balandį, kai susisiekimo ministru dirbo šiuo metu dėl įtariamos politinės korupcijos teisiamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, „Lietuvos paštui“ vadovavo Lina Minderienė, o valdyboje dirbo tik ministerijos atstovai.

Į išsinuomotas patalpas persikėlė visa „Lietuvos pašto“ administracija, iki tol dirbusi patalpose V. Vivulskio gatvėje ir Vilniaus centriniame pašte.

2016-ųjų lapkritį „Lietuvos paštas“, vadovaujamas L. Minderienės, iki 2019-ųjų balandžio pabaigos pratęsė nuomos sutartį. Tuo metu susisiekimo ministru buvo socialdemokratas Rimantas Sinkevičius, valdyboje daugumą irgi sudarė ministerijos darbuotojai.

2016-ųjų lapkritį susisiekimo ministru tapus R. Masiuliui, o 2017 metų gruodį paskyrus naują nepriklausomą „Lietuvos pašto“ valdybą, 2018 metų lapkritį bendrovė pasirašė nuomos sutartį su nauju „Verslo trikampio“ savininku „LIM Verslo Trikampio NT Fondas“.

„Sutartis pasirašyta po viešo skelbimo ir atrankos dėl nuomos bendrovės administracijos biurui. Sutartis galioja iki 2023 metų su nutraukimo galimybe“, – BNS nurodė „Lietuvos paštas“.

Bendrovės teigimu, pasirašant naują sutartį patalpų plotas buvo sumažintas beveik 1,3 tūkst. kv. metų, mėnesio nuomos kaina sumažėjo 18,5 tūkst. eurų, todėl per 4 metus bus sutaupyta 888 tūkst. eurų.

„Lietuvos pašto“ atstovė Vaida Budrienė BNS sakė negalinti atskleisti nuomos kainos, nes sutarties sąlygos yra konfidencialios.

BNS žiniomis, „Lietuvos paštas“ koncernui „MG Baltic“ už nuomą mokėjo apie 900 tūkst. eurų per metus, o šiuo metu moka apie 700 tūkst. eurų, arba 220 tūkst. eurų mažiau.

2012 metų spalį, paštui persikėlus į „Verslo trikampį“, jo atstovai skelbė, kad įmonės administracija buvo įsikūrusi penkiose skirtingose Vilniaus vietose ir užėmė beveik 6 tūkst. kv. metrų plotą, o naujose patalpose ji sutilps 5 tūkst. kvadratų plote.

Be to, vien komunaliniams mokesčiams senose patalpose iki tol buvo skiriama daugiau kaip 188 tūkst. eurų, o joms renovuoti būtų reikėję apie 2,5 mln. eurų.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, be kito ko, sulaukė kritikos dėl netikėtai atleistos buvusio ministro R. Masiulio paskirtos „Lietuvos pašto“ valdybos, kurios dauguma buvo nepriklausomi nariai.

Ministrą delegavusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis BNS yra teigęs, kad pašto valdyboje dirbo dar buvusio Liberalų sąjūdžio vadovo Eligijaus Masiulio, 2008–2012 metais vadovavusio Susisiekimo ministerijai, „skirti žmonės pagal liberalų požiūrį“.

Buvęs susisiekimo ministras R. Masiulis posto neteko po prezidento rinkimų performavus Vyriausybę. „Valstiečiai“ sakė, kad jis nesusitvarkė su ministro pareigomis, priekaištavo jam dėl prasto žvyrkelių asfaltavimo.

Pats R. Masiulis sakė sulaukęs „valstiečių“ pirmininko Ramūno Karbauskio keršto už Klaipėdos uosto vadovo Arvydo Vaitkaus atleidimą.