Didžiausias projektas buvo įgyvendintas šalies sostinėje, kai nekilnojamojo turto plėtotoja „Darnu Group“ baigė verslo centro „Park Town“ antrojo pastato „East Hill“ statybas Lvovo gatvėje. Šis pastatas rinkai pasiūlė apie 12 tūkst. kv. m naudingo biuro ploto ir bendras modernių biuro patalpų plotas Vilniuje šių metų trečiojo ketvirčio pabaigoje ūgtelėjo iki 756,6 tūkst. kv. m.

Biuro patalpų nuomininkai buvo aktyvūs ir šių metų trečiąjį ketvirtį, o bendras išnuomotų modernių biuro patalpų kiekis per tris 2019 metų ketvirčius šalies sostinėje sudarė 58,6 tūkst. kv. m arba iš esmės tiek pat kiek ir per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

„Ober-Haus“ skaičiavimais, per 2019 m. trečiąjį ketvirtį laisvų biuro patalpų lygis šalies sostinėje sumažėjo nuo 3 proc. iki 2,8 proc.

Bazinės biurų nuomos kainos išliko stabilios ir ketvirčio pabaigoje B klasės biurai siūlomi nuomotis už 9-13,5 Eur/kv. m, A klasės – 14-16,7 Eur/kv. m.

Kaunas taip pat sulaukė naujų biuro patalpų papildymo šių metų trečiąjį ketvirtį, kai buvo baigta „Verslo Parko Aušra“ vieno iš korpusų rekonstrukcija.

„Ober-Haus“ skaičiavimais, po šio projekto, Kauno modernių biuro patalpų rinka pasipildė apie 1,5 tūkst. kv. m naudingo biuro ploto ir bendras modernių biuro patalpų plotas šių metų trečiojo ketvirčio pabaigoje ūgtelėjo iki 173,2 tūkst. kv. m.

Kadangi per tris 2019 metų ketvirčius Kaune buvo atidaryti tik sąlyginai nedideli projektai ir rinkai pasiūlytas naujų modernių biuro patalpų plotas buvo nedidelis (beveik 3,9 tūkst. kv. ,), tai dėl išsilaikiusio nuomininkų aktyvumo patalpų neužimtumo rodiklis pasiekė beveik trejų metų žemumas.

„Ober-Haus“ duomenimis, per 2019 metų trečiąjį ketvirtį biurų neužimtumas Kaune sumažėjo nuo 9,1 proc. iki 6,8 proc. ir tai yra žemiausias rodiklis nuo 2017 metų antrojo ketvirčio.

Kaip ir šalies sostinėje, Kaune pastaraisiais metais fiksuojamas nedidelis biurų nuomos kainos augimas. 2019 metų trečiąjį ketvirtį bazinės biurų nuomos kainos išliko stabilios ir ketvirčio pabaigoje B klasės biurai siūlomi nuomotis už 7-11 Eur/kv. m, A klasės – 11,5-14 Eur/kv. m.

Per šių metų trečiąjį ketvirtį laisvų biuro patalpų lygis Klaipėdoje paaugo nuo 11,6 proc. iki 12,8 proc. „Ober-Haus“ duomenimis, per tą patį laikotarpį biurų nuomos kainos išliko stabilios ir šiuo metu B klasės pastatuose patalpas siūloma išsinuomoti už 6,5-10,0 Eur/kv. m, o A klasės pastatuose – 10,5-13,0 Eur/kv. m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją