Teigiama, kad didžiulė slėptuvė įrengta dar sovietmečiu, rengiantis galimai karo grėsmei.

DELFI primena, kad pradėti griauti daugiau nei pusę amžiaus ant Tauro kalno stovėję Profsąjungų rūmai. Jų vietoje ateityje iškils Nacionalinė koncertų salė.

Rūmus griauti nuspręsta dėl itin prastos jų būklės – 1963 metų gruodį duris atvėrusį pastatą 2004-aisiais suniokojo kilęs gaisras, o dešinysis rūmų sparnas po šio įvykio taip ir nebebuvo remontuotas.

Baigus griovimo darbus savivaldybė ketina tvarkyti būsimosios Koncertų salės prieigas, taip pat greta esančią Liuteronų sodų teritoriją – Vilniaus evangelikų senųjų kapinių kompleksą. Bendra aplinkos sutvarkymo projektų vertė, kartu su ES parama, siekia apie 14 mln. eurų.

Rugsėjį buvo paskelbta, kas pakeis Profsąjungų rūmus – geriausia architektūrine idėja išrinkta komandos iš Ispanijos „Arquivio architects“ darbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)