„Ateityje tai yra neišvengiamas dalykas. Kalbant apie automobilių registracijos mokestį, kur yra žengtas žingsni, apie NT ribos kartelės nuleidimą, tai aiškus signalas pakviesti gyventojus atsižvelgti į tai, kad taršų automobilį bus brangu išlaikyti ateityje.

Kalbant apie NT, tai taip, jeigu pajamos ribotos, o yra renkamasi brangiausias iš galimų variantų, už tai reikės mokėti tą mokestį. Tai manau, kad gyventojams yra laiko pasiruošti, priimti ilgalaikius sprendimus. Prieš juos priimant įsivertinti, kad ateityje gali atsirasti visuotinis mokestis. Tai yra pirmas žingsnis, bet jis labai svarbus ir kažkas jį turėjo žengti“, – po Vyriausybės posėdžio sakė V. Šapoka.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Finansų ministerijos parengtam nekilnojamo turto (NT) mokesčio įstatymo projektui, kuriuo siūloma plėsti fizinių asmenų nekomercinės paskirties NT apmokestinimo bazę.

Siūloma dabar galiojančią 220 tūkst. eurų neapmokestinamąją vertę sumažinti iki 100 tūkst. eurų. Mokestį mokėtų apie 37 tūkst. asmenų, iš jų – apie 26 tūkst. Vilniuje. Dėl šių pakeitimų, valstybės biudžetas papildomai gautų apie 8 mln. eurų per metus.

0,5 proc. mokesčių tarifas būtų taikomas bendros nekilnojamojo turto vertės daliai, viršijančiai 100 tūkst. eurų, tačiau neviršijančiai 300 tūkst. eurų, 1 proc. – neviršijančiai 500 tūkst. eurų, 2 proc. – viršijančiai 500 tūkst. eurų.

Toliau šis klausimas bus teikiamas Seimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)