„Kaimyninėse šalyse pastebime aiškią tendenciją, kad jaunos, karjeros siekiančios ir aktyvų gyvenimo būdą besirenkančios šeimos esant galimybei dažniau renkasi pirkti būstą su pilna apdaila vietoje tuščios, liaudiškai vadinamos „dėžutės“. Mūsų duomenys rodo, kad renkantis būstą su pilna apdaila dominuoja dvi tokio pasirinkimo priežastys: laiko planavimas ir galimybė sutaupyti“, – pranešime cituojamas R. Pleteras.

Ekspertas pažymi, kad perkant būstą su daline apdaila, klientai turi numatyti papildomas išlaidas įrengimui, kai, dažnu atveju, sunku sutaupyti net pradiniam įnašui. Tuo tarpu pilnos aplaidos paketas skaičiuojamas į bendrą būsto sumą, kuriai pirkėjai ima paskolą.

Remigijus Pleterys
Teigiama, kad įmonės vizija Vilniuje statyti būstus su pilna apdaila yra pamatuota ir laukiama naujovė rinkoje.

„Nors sostinėje galima rasti kelis projektus, kurie siūlo pilną apdailą, visgi rinkoje dominuoja tų pačių bendrovių statybos, kur būstai pardavinėjami „tušti“. Šiuo atveju žengiame į rinką su sprendimu siūlyti išskirtinai pilnos apdailos paketą, kas ne tik leis pirkėjams sutaupyti laiko ir pinigų, bet ir užtikrins „Bonavos“, kaip bendrovės, statančios būstus tik su pilna apdaila, vardą rinkoje“, – teigia R. Pleteras.

Apdaila priklauso nuo pirkėjo tipo

Architektė Jurgita Liubartaitė teigia, kad statant būstus su pilna apdaila nekilnojamo turto plėtros bendrovės vadovaujasi ekspertų patarimais, kurie leidžia įrengti būstus taip, kad atitiktų skirtingų auditorijų lūkesčius.

„Su statytoju aptariame tikslinę klientų auditoriją ir įsivardijame, kokio tipo žmonės rinksis gyventi vystomame projekte. Tai dažniausiai priklauso nuo vietos mieste, taip pat nuo to, ar šeimoje dirba vienas asmuo, ar keli, kiek turima ar planuojama turėti vaikų, atsižvelgiama net į tai, ar gyventojai turės augintinių, ar ne“, – niuansus vardija architektė.

Architektė tikina, kad visuomet galima rinktis būstą su daline apdaila, tačiau tokiu atveju reikia pasiryžti apdailos darbų maratonui.

„Kai kurie pirkėjai ateina su vizija, kiti jos ieško viso projektavimo metu. Pamačius begalinį medžiagų, galimų skirtingų sprendimų, įvairių baldų pasirinkimą, užsakovas neretai pradeda blaškytis, daryti pakeitimus, kas sąlygoja darbų uždelsimą, o taip pat ir pirminės sąmatos išaugimą“, – teigia architektė.

J. Liubartaitės teigimu, ilgametė darbo patirtis, daugybė įgyvendintų projektų, skirtingų lūkesčių ir interesų savo amatą išmanantiems specialistams leidžia aiškiai suplanuoti ir įgyvendinti darbus, o klientams, norintiems sutaupyti laiko ir išvengti papildomų išlaidų, derėtų pasikliauti jų profesionalumu ir patogiau laukti kraustynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)