Vienuoliktą kartą organizuoto aukciono metu parduotam poilsio ir gydymo kompleksui priklauso viešbutis „Vyturys“ su reabilitacijos centru, viešbutis „Žilvinas“ ir šešių blokuotų pastatų kotedžas „Žilvinėlis“. Bendras visų „Baltijos“ pastatų plotas siekia daugiau nei 11,5 tūkst. kv. metrų. Bendras nuomojamos žemės plotas sudaro 4,47 hektaro.

Valdymo koordinavimo centro duomenimis, per 2016-2018 metus „Baltijos“ poilsio namai patyrė 1,342 mln. eurų nuostolio. „Baltijos“ mokestiniai įsipareigojimai – skolos kredito įstaigoms, tiekėjams, su darbo santykiais susiję įsipareigojimai ir kt. – 2018-ųjų pabaigoje siekė 1,347 mln. eurų.
Paskutinio aukciono metu pradinė įmonės pardavimo kaina, kuri yra nustatoma gavus nepriklausomų turto vertintojų išvadas, sudarė 4 mln. eurų. Šiame aukcione privatizuojama įmone domėjosi keturi potencialūs pirkėjai, o pasiūlymą pateikė vienintelis investuotojas – „Laviga“.

Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius teigia, kad poilsio namų „Baltija“ pardavimo procesas buvo užsitęsęs, todėl įmonės privatizavimas buvo viena iš prioritetinių Turto banko užduočių.

Pasak M. Sinkevičiaus, investuotojus nuo aktyvių veiksmų galėjo stabdyti investicijos, kurių reikalauja pastatų atnaujinimas.

„Džiaugiuosi, kad kartu su investuotojo atėjimu „Baltijos“ istorijoje atveriamas naujas puslapis“, – pranešime žiniasklaidai sako M. Sinkevičius.

Poilsio namus įsigijusios bendrovės „Laviga“ direktorius Algimantas Lukauskis teigia, kad komplekso paskirtis nebus keičiama – čia ir toliau bus vystoma poilsio paskirties veikla.

„Planuojame objektus suremontuoti, atnaujinti ir modernizuoti, pritaikant šiuolaikiniams poilsiautojų poreikiams. Artimiausiu metu atliksime galimybių studiją ir ieškosime geriausių sprendimų, kad „Baltijos“ poilsio kompleksas būtų ne tik patogus lankytojams, bet ir puoštų Palangą“, – sako A. Lukauskis.

Turto bankas už privatizuotas įmones gautas lėšas perveda į šalies biudžetą

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)