Praėjusią savaitę bendrovės vadovas Vitas Lopinys kreipėsi į teismą prašydamas iškelti bankroto bylą. Pagrindinis prašymo motyvas tas, jog įmonė susidūrė su finansiniais sunkumais ir yra nepajėgi vykdyti savo įsipareigojimų ir pagrindinės veiklos.

Įmonė statė ne vieną didelį objektą Vilnije, o pastaruoju metu užsiėmė Lazdynų baseino statybomis. Spalio 7-ąją Vyriausybė paskelbė svarstysianti ar nukelti baseino statybos terminą iki 2020-ųjų pabaigos, mat užsitęsė Vilniaus savivaldybės ginčai su minėta rangovų bendrove. Jau kitą dieną UAB „Active Construction Management“ kreipėsi dėl bankroto.

2014-aisiais planuota, kad baseinas kainuos ne mažiau kaip 5,8 mln. eurų (20 mln. litų). Vis dėlto Vyriausybės teisininkai abejoja termino pagrįstumu, taip pat kodėl didinamas anksčiau numatytas baseino plotas – nuo 7 tūkst. kvadratinių metrų iki 11 tūkst. 153 kvadratinių metrų.

„Be to, nėra aišku, ar būtent šių parametrų keitimas neturėjo įtakos didesnei projekto vertei ir investuojamoms lėšoms bei ilgesnei jo įgyvendinimo trukmei“, – nurodoma teisininkų pastabose. Taip pat reiškiamos abejonės planams perduoti koncesijos būdu baseiną valdyti vėliau atrinktam privačiam operatoriui.

DELFI primena, kad rugsėjo 17-ąją paskelbta, jog įmonė keičia pavadinimą, tačiau V. Lopinys priežasčių nenurodė: „Akcininko sprendimas yra ir pavadinimas keičiasi, daugiau komentuoti nelabai galėčiau“, – BNS teigė bendrovės generalinis direktorius Vitas Lopinys. Registrų centro duomenimis, „Irdaivos“ akcijos priklauso Irmantui Kubiliui. „Irdaivos“ pardavimo pajamos pernai, palyginti su 2017-aisiais, sumenko 12,5 proc. iki 29,553 mln. eurų, grynasis pelnas smuko 2,5 karto iki 492 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)