Kaip Eltai nurodė Energetikos ministerija, kai kurios ministerijos (pavyzdžiui, Susisiekimo) perdavimo aktus dėl 5 pastatų numato pasirašyti iki rugsėjo pabaigos.

„Taip pat dalį pastatų, įtrauktų į minėtą nutarimą, ministerijos (Sveikatos apsaugos – 8 pastatai, Vidaus reikalų – 12 pastatų) perduos centriniam valstybės turto valdytojui, kai bus pastatyti nauji pastatai pagal Viešojo ir privačiojo sektoriaus partnerystės programą“, – Eltą informavo Energetikos ministerija.

Pasak ministerijos, Vyriausybės nutarimu patvirtintas sąrašas yra atnaujinamas du kartus per metus, todėl po paskutinio atnaujinimo, kuris buvo atliktas šių metų liepos 24 dienos nutarimu, dar ne visi pastatai yra perduoti. Neperduoto ploto, ministerijos duomenimis, yra apie 28,6 tūkst.

Vyriausybės nutarimu taip pat numatyta, kad institucijų, nevykdančių viešųjų pastatų energetinio efektyvumo didinimo programoje nustatytų įpareigojimų, bus mažinami asignavimai, atsižvelgiant į tai, kad atnaujinus pastatus turi būti sutaupoma mažiausiai 30 proc. energijos.

Minėtų asignavimų mažinimo suma kiekvienai institucijai buvo skaičiuojama pastatų energijos 1 kv. metro 30 proc. vidutinių sąnaudų dauginant iš iki įsipareigojimų įvykdymo trūkstamo pastatų ploto.

Pavyzdžiui, institucijai, kurios pastatų vidutinės energijos sąnaudos sudaro 8 eurus už kv. metrą ir kuri neatnaujino 10 tūkst. kv. m pastatų ploto bei neturi finansavimo sutarčių dėl jų atnaujinimo užbaigimo iki 2020 metų pabaigos, asignavimai mažinami 24 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)