„Tai buvo bene pirmoji NT plėtotojo viešai išleista tikslinė emisija nuo 2008 metų, tačiau visas procesas – nuo platinimo iki apmokėjimo – vyko tiksliai pagal planą. Mums tai labai svarbu, siekiant užsitikrinti investuotojų pasitikėjimą, tačiau kartu tai yra įrodymas, kad alternatyvūs finansavimo būdai yra gyvybingi ir perspektyvūs“, – pranešime cituojamas REWO direktorius Edvinas Malevskis.

Pasak jo, projekto sėkmė paskatino REWO planuoti daugiau tikslinių emisijų ateities projektams finansuoti, taip pat svarstomos galimybės REWO obligacijomis prekiauti antrinėje rinkoje.

Kaip teigiama pranešime, iš investuotojų pritrauktomis lėšomis buvo finansuota 70 proc. neseniai pastatyto būstų projekto „Nok Nok Home“ Pilaitėje, dar 30 proc. reikalingų lėšų įmonė skyrė pati. Naujajame kvartale bendrovė pastatė 77 trijų aukštų, 80 kv. m ploto „townhouse“ tipo butus, kiekvienas turi savo kiemelį, terasą, vietą automobiliui ir atskirą įėjimą.

Emisijos finansų ir teisės patarėjai buvo kompleksinių verslo paslaugų teikėjai „Lewben Group“. Daliai kapitalo pritraukti buvo pasitelkta specializuota sutelktinio finansavimo platforma „Rontgen“, kuria naudojantis per 2 savaites buvo išplatinta obligacijų už 0,5 mln. eurų.

Pranešime taip pat teigiama, kad platinimo laikotarpiu REWO obligacijų įsigijo 80 investuotojų.

REWO įmonių grupė NT rinkoje veikia nuo 2004 metų. Bendrovės portfelyje – tokie projektai kaip „Turniškių dominija“, „Subačiaus namai“, „Neries apartamentai“ Vilniuje, „Karaliaus Mindaugo apartamentai“ Kaune bei statomi „Ozo kvartetas“, „Žygimantų 12”, taip pat gyvenamasis kvartalas „Sklypai Kalnėnuose“, kuriame įsikūrė Karalienės Mortos mokykla, Balžeko teniso akademija, kiti projektai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją