„Į Rotušės vidaus atnaujinimo projektą ėjome pakankamai ilgai. Problema buvo ta, kad tokiam miesto muziejuj savo vietą rasti sudėtinga. Eksponatų nėra daug, todėl pati Rotušė atiteko miesto muziejui. Pagrindinis tikslas, kad Rotušė taptų miesto pažinimo centru. Čia kiekvienas lankytojas galės susipažinti su miesto istorija ir ateities planais. Sprendiniai Rotušę dar labiau atvers visuomenei“, - sako Kauno mero patarėjas atstovas Simonas Kairys.

Beje, permainos nepalies santuokų sudarymo – Rotušėje ir toliau vyks vestuvių ceremonijos.

„Manau, kad tikrai ne visos Rotušės patalpos išnaudojamos – būtent toks buvo mūsų tikslas. Darėme naujus sprendimus, ieškojome istorinių struktūrų, rėmėmės Ž. Simonaičio projektu. Tai buvo vienas iš pilnų restauracijos projektų. Dabar mes matome, kad dabartinė struktūra buvo suformuota būtent tuo laikotarpiu, mažinant carinius sprendinius. Mes norime padaryti, kad maksimalus plotas pirmajame aukšte būtų prieinamas visuomenei. Taip pat bus pagerintas patekimas į rūsį ir antrą aukštą. Palėpėje yra puiki erdvė muziejaus funkcijoms“, - teigia architektas Vytautas Biekša.

Planuojama, kad rekonstrukcijos metu rotušėje bus įrengtas nedidelis liftas, veiks kavinė. Po rekonstrukcijos ekspozicijų plotas išaugs iki beveik 900 kv. m. Palėpėje bus įrengtas 190 kv. m. šildomas paviljonas.

Praėjusiais metais Rotušę aplankė kiek daugiau nei 26 tūkst. lankytojų. Šiais metais, iki rugpjūčio pradžios, Rotušėje apsilankė 19 tūkst. lankytojų. Planuojama, kad po rekonstrukcijos lankytojų srautai išaugs dvigubai.

Planuojama, kad rekonstrukcija vyks iki 2022 m., kuomet Kaunas taps Europos kultūros sostine. Kol kas neskelbiama, kiek kainuos visi darbai. Tai paaiškės, kai rugsėjo viduryje bus pristatytas techninis projektas.

Kauno Rotušė buvo pradėta statyti 1542 m. Per daugelį metų pastato formos nuolat keitėsi, kaip ir jo funkcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)