Šis sandėlis ilgą laiką buvo nenaudojamas. Čia jokia veikla nebuvo vykdyta nuo pat Nepriklausomybės laikų.

„Taip, šiam objektui yra išduotas tvarkybos darbų leidimas“, – trečiadienį patvirtino Kultūros paveldo departamento vedėja Audronė Puzonienė.

Anot jos, pastato savininkai jau vykdo numatytus darbus. Kalbama, kad rekonstrukcija gali tęstis porą metų ir baigtis 2021-aisiais, tačiau A. Puzonienė tikino tokios informacijos patvirtinti negalinti – išduotas leidimas galioja iki to laiko, kai objektas bus sutvarkytas.

„Statinys turi atitikti statybos įstatymų esminius reikalavimus. Projekte numatyta, kad sienos bus permūrytos arba kitaip stiprinamos: upės pusėje šios sienos paremtos, kadangi gali neišlaikyti vibracijos“, – aiškino A. Puzonienė.

Ji tikino, kad projekte taip pat numatyta stiprinti ir pastato pamatus. „Tai yra archeologinio paveldo vietovėje, yra ir archeologo priežiūra“, – kalbėjo A. Puzonienė.

XIX a. pirmoje pusėje pastatyto sandėlių komplekso Žvejų g. 18 ir 18A dalis jau buvo atnaujinta, viename iš pastatų veikia viešbutis.

Ant Žvejų g. 18 pastato fasado išlikę užrašai nurodo juos naudojusią laivybos ekspedicijos firmą „Raiffeisen“. Objektas pažymėtas jūrinio paveldo ženklu. Šiuo ženklu ženklinami su jūriniu paveldu susiję objektai – pastatai ir buvusių pastatų vietos, krantinės, takai, laivai ir kita. Taip siekiama pabrėžti Klaipėdos kaip jūrinio miesto išskirtinumą. Kartu išryškinamas ir Lietuvos kaip jūrinės valstybės veidas.