Pirmojo etapo metu sutvarkyta infrastruktūra – pakloti nauji inžineriniai tinklai, išasfaltuota Raitininkų gatvės dalis iki Sporto gatvės, įrengti šaligatviai ir gatvių apšvietimas, paruoštos automobilių stovėjimo vietos.

Baigus pirmąjį etapą, pastatyti ir įrengti 102 butai, 16 komercinių patalpų, vidinis kiemas su žaliuojančiu sodu, ugdomosiomis žaidimų aikštelėmis vaikams, apžvalgos terasa bei privačios terasos pirmojo aukšto butų gyventojams.

Rašoma, kad pirmieji gyventojai „Raitininkų sode“ įsikurs jau šią vasarą.

Dar 110 naujų butų bei 5 komercinės patalpos rinkai bus pasiūlytos pabaigus antrąjį statybų etapą. Antrojo etapo darbų pabaiga planuojama 2021 metų vasarą. Gyventojams bus pasiūlyti 38–97 kv. m ploto butai.

Pirmuosiuose namo aukštuose įrengtos ir komercinės patalpos, kuriose įsikurs medicinos paslaugas teikiančios įstaigos, odontologijos klinikos, grožio salonai, vaikų mokyklėlė ir kitos įstaigos. Visos 16 komercinių patalpų pirmame projekto etape jau parduotos. Taip pat nupirkta ir daugiau nei 86 proc. visų pirmajame projekto etape įrengtų butų.

Bendrovės „YIT Lietuva“ nekilnojamojo turto verslo vadovas Gytis Jakučionis pastebi, kad vienas svarbiausių projekto pranašumų – išskirtinė vieta.

„Neries pakrantė paskutiniais metais itin sparčiai apgyvendinama. Galimybė gyventi šalia upės, vietoje, iš kurios lengvai pasiekiami svarbiausi miesto centro objektai, šiandien yra vienas didžiausių pranašumų renkantis būstą. Prie populiarumo prisideda ir miesto investicijos pakrantės atnaujinimui. Tai vienas paskutinių projektų tokioje patrauklioje vietoje, suteikiančių galimybę gyventi patogiai, gamtos apsuptyje ir vos už kelių minučių nuo centro pėsčiomis“, – sako G. Jakučionis.

Projekto architekto Karolio Radiūno teigimu, architektūrinius projekto sprendimus nulėmė urbanistinis šalia esančių pastatų kontekstas ir gamtos kaimynystė: „Pagrindiniai projekto akcentai – istorinis peizažas upės kaimynystėje. Saugi ramybė žaliuojančiame sode. Dėmesys kiekvieno gerovei ir privatumui“.

Tiek pirmojo, tiek antrojo etapo namai yra A energinio naudingumo klasės. Visi „Raitininkų sodo“ butai turės erdvius balkonus, iš kurių viršutiniuose aukštuose atsivers miesto panorama, vaizdas į Gedimino pilį ar į išpuoselėtą kiemą.

„YIT Lietuva“ dešiniojoje Neries krantinėje Vilniuje šiuo metu įgyvendina ir gyvenamųjų namų projekto „Naujoji Rivjera“ antrąjį etapą, taip pat šalia Tauro kalno stato „Matau Vilnių“ namus. Kaune ant Neries upės kranto bendrovė įgyvendina Piliamiesčio urbanistinį projektą, o Biržiškų gatvėje vysto „Šilo namų“ kvartalą. Centrinėje Klaipėdos dalyje kyla „YIT Lietuva“ statomas namas „9 Bijūnai“. Iš viso į gyvenamojo būsto statybas „YIT Lietuva“ šiemet planuoja investuoti apie 34,6 mln. eurų, o komercinės paskirties būsto vystymui skirti dar 17,2 mln. eurų.

„YIT Lietuva“ priklauso Suomijos koncernui YIT, kuris yra didžiausia Suomijos ir viena didžiausių Šiaurės Europos statybos įmonių grupių. Iš viso YIT įmonių grupė veikia 11 šalių. Jose dirba per 10 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)