„Matau tai kaip atvirą kultūrinę erdvę startuolių įgyvendinimui, miestiečių išnaudojimui. Manau, kad tai yra vienintelis variantas“, – Eltai sakė R. Šimašius.

Jo teigimu, kol kas nėra aišku, ar pastatų kompleksas bus perduotas savivaldybės žinion, bet jei taip būtų ­– meras mato du veiklos etapus.

„Suvokiame, kad reikėtų procesą dalinti į du etapus. Vienas – išnuomoti trumpalaikiam operatoriui, kuris užtikrintų šios vietos išlaikymą, išsaugojimą, atvirumą, panaudojimą kultūrai, renginiams, kino industrijai. Per tą laiką išgrynintume visą koncepciją, nes turime jos matymą, ir tuomet skelbtume ilgalaikio operatoriaus konkursą.

Koncepcijos esmė - iš uždaros zonos paversti kūrybine, šios miesto dalies atgaivinimo varikliu, kad taptų traukos objektu. (...) Svarbiausia, kad tai išvirstų į labai aukšto lygio kultūrinę erdvę“, – tikino meras, pridurdamas, kad neatmetama galimybė ten įkurdinti muziejų, „galbūt su viešbučio funkcija“.

Pasak laikinai premjero pareigas einančio Sauliaus Skvernelio atstovo ryšiams su visuomene Tomo Beržinsko, Vyriausybė į Lukiškių objektą žvelgia panašiu kampu, tačiau, norint priimti konkretesnius veiksmus, planuojama atlikti galimybių studiją.

„Premjero nuomone, reikia ne spontaniškų, bet gerai apgalvotų koncepcinių sprendimų. Tam yra noras atlikti galimybių studiją, kad būtų įvertintos visos alternatyvos, kas ten galėtų būti. Tada bus priimtas sprendimas – galbūt perduota savivaldybei, gal kitaip kooperuotis“, – sakė T. Beržinskas.

Jo teigimu, studija jau yra parengta, formuojama jos užduotis. Įgyvendinimo trukmė gali būti nuo mėnesio iki pusmečio, jei bus imtasi plačios apimties tyrimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)