„Meras su premjeru ketina aptarti buvusio Lukiškių kalėjimo įveiklinimo po uždarymo klausimą bei tolimesnes procedūras nacionalinio stadiono koncesijoje”, – BNS sakė R. Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Birželį iš Lukiškių kalėjimo iškėlus paskutinius nuteistuosius, šiuo metu Vilniaus centre, dviejų hektarų teritorijoje esantis pastatų kompleksas yra tuščias, čia rengiamos ekskursijos. Politikai ir visuomenininkai buvusioje įkalinimo įstaigoje regi startuolių centrą, viešbutį, muziejų ar tiesiog turistinę erdvę.

R. Šimašius neatmeta, kad kultūros vertybių registre įtrauktus pastatus galėtų perimti savivaldybė.

Savivaldybė ir Vyriausybė pastaruoju metu nesutaria dėl to, kaip turėtų būti finansuojamas Nacionalinio stadiono projektas – užsitęsus biurokratinėms procedūroms, Vyriausybė nusprendė perskirstyti anksčiau stadionui numatytas Europos Sąjungos lėšas kitiems projektams.

Savivaldybė dar puoselėja viltis pastatyti stadioną savo ir Vyriausybės lėšomis, tačiau sako, kad projektas dėl to gali pabrangti nuo planuotų 93 mln. eurų iki 106 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)