„Pasiūlyta įdomių darbų, buvo iš ko rinktis. Priėmęs sprendimą dėl tolesnio projekto įgyvendinimo, Lietuvos bankas numato pradėti derybas dėl projektavimo paslaugų“, – pranešime teigė Lietuvos banko Organizacijos tarnybos direktorius Tomas Kvaraciejus.

Pirmosios vietos laimėtojui skirta 17 tūkst. eurų premija. Antrąją vietą konkurse užėmė bendrijos „Syrusas“ projektas „V“, trečiąją – bendrovės „Unitectus“ projektas „Moneta“. Jiems atitinkamai skirtos 11 tūkst. eurų ir 7 tūkst. eurų premijos. Iš viso konkursui buvo pateikti 9 pasiūlymai.

Architektūros konkursą bankas paskelbė vasarį. Jame siekiama išrinkti geriausią projektą pastatų komplekso Žirmūnų gatvėje statybai.

Skelbta, jog 1,74 ha ploto sklype planuojamas naujas 13-16 tūkst. kv. m ploto aštuonių aukštų pastatas ir ketinama rekonstruoti apie 5,8 tūkst. kv. m ploto pastatus. Juose galėtų dirbti apie 600 žmonių. Naujoje banko būstinėje numatoma įrengti konferencijų centrą, valgyklą, posėdžių sales, pinigų saugyklas ir kitas specialiąsias patalpas.

2018 metų vasarą Lietuvos bankas jau buvo paskelbęs 23 mln. eurų vertės pastatų komplekso sostinės Žirmūnuose rekonstrukcijos darbų konkursą, tačiau kaip jo dalyviams kreipusis į teismą ir rekomendavus Viešųjų pirkimų tarnybai, pastato projektavimui ir statybai nuspręsta skelbti atskirus konkursus.

Žirmūnų komplekso rekonstrukciją planuota baigti 2020-ųjų gruodį, tačiau dėl naujai skelbiamų pirkimų persikėlimas vėlinamas iki 2022 metų.

Į šį kompleksą ketinama perkelti Lietuvos banko būstinę iš Gedimino prospekto.