Kauno sporto halės rekonstrukcija, kuri kainuos apie 9 mln. eurų, pradėta gegužės pabaigoje. Per ją numatyta sutvarkyti ir apšiltinti bei atkurti autentišką statinio fasadą bei iš pagrindų atnaujinti vidų.

Šiuo metu griaunamas rekonstruojamos halės stogas. Statybininkai teigė, kad jo pagrindą sudarė 3 lentų sluoksniai. Jos išiminėjamos ir tiesiog metamos į statinio vidurį. Dėl didelio jų kiekio susidarė keli dideli medienos kalnai.

Didžioji halė pastato dalis bus pakeista. Liks tik gaubti metaliniai pastato griaučiai, taip pat bus paliktos kai kurios sienos, siekiant išlaikyti senosios halės fragmentus.

Sėdimų vietų žiūrovams po rekonstrukcijos sumažės iki 2700, tačiau padidės pačios salės plotas.

Nebeliks A tribūnos, o salės šonuose tribūnos, prireikus, galės būti transformuojamos. Visos tribūnos savo išdėstymu sudarys U raidę. Iki rekonstrukcijos krepšinio rungtynes halėje galėjo stebėti 5 tūkst. žiūrovų.

Planuojama, kad rekonstrukcijos darbai truks 15 mėnesių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)