Kaip penktadienį pranešė NMA, tokius prašymus gyventojai teikė pasinaudodami keturis mėnesius galiojusiu įstatymo pakeitimu.

Daugiau kaip pusė visų prašymų gauta Vilniaus mieste. Į dalį prašymų jau atsižvelgta ir pagal juos suformuoti miško sklypai, skelbia tarnyba.

Iki birželio 7 dienos buvo parengtos 253 išvados dėl miško žemės perdavimo nuosavybėn neatlygintinai – iš viso į 317 ha miško, kurio vertė – 400 tūkst. eurų.

Nuo šių metų vasario 1 dienos iki birželio 1 dienos NŽT sulaukė 985 piliečių visoje Lietuvoje prašymų pakeisti valią ir už mieste turėtą žemę atlyginti mišku kaimo vietovėje. NŽT Vilniaus skyrius gavo 554, Kauno – 268, Palangos – 58, Panevėžio – 34 prašymus.

Šiuo metu NŽT rengiamos išvados dėl miško žemės perdavimo nuosavybėn neatlygintinai, taip pat piliečių pasirinktose kadastro vietovėse projektuojami miško sklypai.

Šių metų vasario 1 dieną įsigaliojo Lietuvos piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pataisa, numatanti galimybę piliečiams iki 2019 metų birželio 1 dienos pakeisti savo valią dėl atlyginimo būdo ir prašyti už valstybės išperkamą žemę arba jos dalį mieste, už kurią dar nėra atlyginta, atlyginti lygiaverčiu miško plotu kaimo vietovėje.

NŽT atkreipia dėmesį, kad terminas iki kada piliečiai galėjo pakeisti valią yra pasibaigęs ir prašymai dėl valios keitimo daugiau nebepriimami.

Tarnybos duomenimis, nuosavybės teises į mieste turėtą žemę dar liko atkurti 5,9 tūkst. piliečių – iš viso į 3,3 tūkst. ha. Nuosavybės teisės į mieste turėtą žemę jau atkurtos 91,5 proc. – 45,8 tūkst. piliečių grąžinta 36 tūkst. ha žemės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)