Tokius rezultatus „Hanner“ pasiekė savo plėtojamu projektu „Jauna Teika“, skelbiama pranešime. Tai vienas pirmųjų daugiafunkcių biurų ir gyvenamųjų namų kvartalų Rygoje, pastatytas išskirtinėje 7 ha teritorijoje. Projekto metu buvo įgyvendinta daugybė statybos pradžioje dar naujovėmis laikytų sprendimų – kompaktiškas butų išplanavimas, išplėtota vietovės aplinka ir infrastruktūra, kokybiška rekuperacijos sistema, A klasės energetinis efektyvumas.

„Projektą, kuriame darniai susijungia ne tik gyvenamieji ir komercinės paskirties pastatai, bet ir itin apgalvota infrastruktūra, vykdome jau daugiau nei 10 metų. Šis subalansuotas kvartalas yra sėkmės pavyzdys, rodantis, kaip latviai noriai priima gerai išvystytą infrastruktūrą ir jos siūlomą įvairovę“, – pranešime cituojamas „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Kaip pažymi „Colliers International“, bendrai Latvijos rinkoje pastebima tendencija, kad perkama vis daugiau naujų butų – 2017 metais jų dalis visų parduodamų butų rinkoje sudarė 67 proc., pernai – jau 70 proc. Per pastaruosius metus jų parduota už 150-170 mln. eurų, iš kurių net 40 proc. sudarė už sandorius Rygoje gautos pajamos. Latvijos sostinėje naujų butų pardavimai augo dešimtadaliu.

Ober-Haus“ duomenimis, pernai Rygoje iš viso pastatyta 2411 butų – tai 65 proc. daugiau nei 2017 metais. Manoma, kad šiemet jų bus pastatyta apie 2 tūkst.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją