„Pridavimas bus tada, kai įkelsime nuomininkus. Dabar po mėnesio galėtume daryti visą tą procedūrą, tačiau kadangi pastatas nedidelis, labai svarbu turėti kuo daugiau įrengtų patalpų. Todėl priduosime metų gale, kai pastatas bus išnuomotas ir įrengtas“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė bendrovės vadovas Lionginas Šepetys.

Pasak jo, šiuo metu deramasi su 5 potencialiais nuomininkais.

„Vyksta kalba ir apie visą pastatą, ir jo skaidymą. Kol kas dėl to sprendimo neturime. Mes atviri ir kitiems partneriams, ne tik su tais, su kuriais deramės, nes derybos tokioje stadijoje, kai etiška kalbėtis ir su kitais. <...> Klientus galėtume suskirstyti į tris grupes: nauji užsienio investuotojai, vietiniai besiplečiantys ir vietiniai, norintys pakeisti lokaciją“, – sakė L. Šepetys.

Green Hall 3 / SBA nuotr.
2018 metais „Urban Inventors“ skelbė išnuomojusi visą 2,8 tūkst. kvadratinių metrų pastatą neįvardijamai tarptautinei elektroninės komercijos kompanijai, kuri į patalpas turėjo įsikelti šią vasarą. DELFI šaltinių teigimu, elektroninės prekybos bendrovė „Oberlo“ derėjosi dėl patalpų „Green Hall 3“, tačiau derybos nutrūko pasikeitus įmonės plėtros planams.

Šiuo metu „Oberlo“ nuomojasi patalpas kitame „Urban inventors“ valdomame pastate „Green hall 2“.

2016-ųjų pabaigoje, pradėjus statyti biurų pastatą, teritorijoje Upės gatvėje atsivėrė įgriuva ir įvyko vandentiekio avarija, į Nerį buvo išpilta apie 30 tūkst. kubinių metrų teršalų. L. Šepečio teigimu, dėl šios avarijos plėtra teritorijoje užtruko beveik metais ilgiau.

Green Hall 3 / SBA nuotr.
„Toje situacijoje esame pripažinti kaip nukentėjusieji, kaip ir dauguma jos dalyvių. Mums pati didžiausia žala, šalia moralinės, buvo laikas. Dėl tos avarijos praradome beveik metus šio pastato vystyme, o laikas, kaip suprantate, investuotojui yra vienas iš svarbiausių aspektų. Statybos brango dėl infliacijos, bet tai nesusiję su tuo įvykiu“, – teigė „Urban Inventors“ vadovas.

Klausiamas, ar baigus viso trijų biurų pastatų projekto plėtrą, koncernas planuoja jį parduoti, L. Šepetys teigė, jog toks variantas svarstomas, tačiau šiuo metu sprendimo dėl pardavimo nėra.

Biurų pastato „Green hall 3“ statybos sostinės Upės gatvėje pradėtos 2016 metais, kurį laiką buvo sustabdytos ir vėl atnaujintos 2018-ųjų kovą. Jas planuota baigti 2019 metų pradžioje. Į plėtrą „Urban inventors“ investuoja 9 mln. eurų.

Tai bus paskutinis biurų pastatas teritorijoje. Iš viso į tris „Green hall“ biurų pastatus bus investuota daugiau nei 42 mln. eurų.