Skelbimas su prabangiuoju namu pasirodė viename iš nekilnojamo turto (NT) pardavimo portalų, o už jį prašoma nei daug, nei mažai – 1 mln. 290 tūkst. Eur.

Valakampiuose esantis namas, kaip teigiama skelbime, 2004-aisiais buvo pastatytas 20 arų sklype, kurį šiandien aplink supa pušynas.

Pats namas yra dviejų aukštų, turi 439 kv.m. ir 6 kambarius, iš kurių 4 jų yra miegamieji. Taip pat namas turi 3 vonios kambarius, židinį, balkoną bei garažą dviems automobiliams. Lauke yra pavėsinė.

Skelbime pabrėžiama, kad privatumo tokiame name trūkti neturėtų, mat artimiausi kaimynai įsikūrę už 300 metrų.

Nekilnojamo turto agentė Agnė Navickienė, dirbanti su šiuo pardavimu, sakė jokios informacijos apie jo dabartinius savininkus ar besidomėjusius šiuo statiniu atskleisti negalinti ir tik pažymėjo, kad skelbimas yra patalpintas jau kurį laiką.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad namas šiandien vis dar yra parduodamas“, – teigė ji.

Paklausus, ar šiandien šiame prabangiame name kažkas gyvena, agentė išliko paslaptinga ir teigė tokios informacijos neturinti.

DELFI primena, kad E. Karalius buvo kaltinamas neteisėtu praturtėjimu ir teismo buvo paprašytas pasiaiškinti, kaip įgijo turtą. Tuo metu, kaip buvo teigiama, jam priklausė beveik 1,8 mln. eurų vertės sklypas ir gyvenamasis namas, 200 tūkst. eurų vertės negyvenamos patalpos ir 15 tūkst. eurų vertės „Mercedes-Benz C220“ automobilis. Vyras dirbo advokato padėjėju.

Reaguojant į situaciją netrukus buvo paskelbtos ir nuosavybės teisių į turtą apribojimas, tarp kurių pateko ir prabangus Svajonių gatvėje parduodamas namas.

Kaip skelbė žiniasklaida, tada E.Karalius aiškino, kad turėjo ir kitų pajamų – nuomojo administracines patalpas.

Tuo metu, pagal priimtą nutartį, namu ir sklypu savininkas naudotis galėjo, tačiau negalėjo jo parduoti, keisti ar atlikti kitų sandorių.

Kaip skelbė BNS, 2013 metų sausį Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu teisininkas buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto praturtėjimo, tačiau 2014 metų lapkričio mėnesį Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija šį nuosprendį panaikino ir E.Karalių išteisino.

Su tokiu sprendimu nesutikęs prokuroras pateikė kasacinį skundą. 2015 metų birželį Aukščiausiasis Teismas išteisinamąjį nuosprendį panaikino, o bylą perdavė iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka ir išsiaiškinti, ar į E.Karaliaus nekilnojamąjį turtą investuoti pinigai nebuvo gauti iš nusikalstamų veikų.

Visgi 2017-ųjų balandį Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė nutraukti E. Karaliaus bylą. Ji, kaip buvo teigiama, nutraukta vyrui nepadarius veikos turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nutartimi buvo panaikintas ir laikinas nuosavybės teisių apribojimas žemės sklypui ir gyvenamajam namui, taip pat dviem žemės sklypams Lazdijų rajone.

Buvo skelbiama, kad šį prabangų namą ir sklypą E.Karalius įsigijo iš buvusio Alytaus mero Česlovo Daugėlos ir jo sutuoktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)