Atstumas – ne problema

Ramučiai įsikūrę tokių strateginių objektų, kaip Kauno tarptautinis oro uostas ir sparčiai besivystančios LEZ kaimynystėje. Šalia ir magistralė A1. Tačiau gyvenamasis sektorius čia vystomas kur kas lėčiau, nei kitose šalia Kauno esančiose teritorijoje. Čia gyventi nelabai nori ir gamyklų darbuotojai.

„Jei yra paklausa, bus ir pasiūla. Tačiau šiai dienai atstumas tikrai nėra problema tokiai dinamiškai visuomenei. Be to, Ramučiai niekada nebuvo tokia labai labai norima vieta gyventi. Čia nėra Giraitė ar Romainiai ar tie patys Ringaudai. Taip. Ramučiuose vyksta statybos, bet jos nėra tokios aktyvios, kaip išvardintuose rajonuose, bet jos vyksta“, – sako A. Kiškūnas.

„Iš tiesų galiu pasakyti, kad situacija labai keistai. Daug kas apie tai kalba, bet labai mažai ryžtąsi ten vykdyti statybas. Yra keli pavieniai statytojai, bet didesnės įmonės ten nesidairo. Buvo didesnis projektas išvystytas prieš 4-5 metus. Ten buvo pasiūlyta apie 50 turtinių vienetų, o vėliau viskas aprimo“, – DELFI teigė Mantas Jaruševičius.

Šiukšlių deginimo stotis – ne baubas

Šalia greitkelio A1 jau iškilo įspūdingo dydžio atliekų deginimo stotis, tačiau specialistai sako, kad tai nėra priežastis, kodėl žmonės nenori gyventi Ramučiuose.

„Iš tiesų žmonės užklausia dėl šiukšlių deginimo, bet tai nėra pagrindinis dalykas, dėl ko žmonės ten nepuola gyventi. Taip jau susiklostė nuo seno. Panašiai, kaip su Vilijampole. Šiandien Vilijampolė jau nėra tai, kas buvo anksčiau, bet žmonės ten nenori gyventi. Panašiai su Vilniaus Naujininkais. Visiškai netoli senamiestis, bet žmonės jų vengia. Nuo seno Ramučiai nebuvo labai puolamas rajonas. Taip, plėtra vyksta, objektai statomi, bet ne tiek, kiek visur kitur (…). Kalbant apie šiukšlių deginimo stotį, tai atsirado nedidelė iniciatyvinė grupelė, kuri prieštarauja, bet tai nėra rezonansinis reikalas, kuris keltų kažkokius nuogąstavimus ar paniką“, – sako A. Kiškūnas.

Be to, ir įmonių darbuotojai dažniausiai renkasi artimesnius Kauno rajonus.

„Įmonių darbuotojai dažnai prašo būsto, kuris būtų per vidurį tarp miesto cento ir LEZ. Tai yra Dainava, Savanorių prospektas, Kalniečiai. Gyventojai nori gyventi mieste, bet kad iki darbo būtų netoli. Tikrai pasitaikė tokių nuomos prašymų“, – teigė M. Jaruševičius.

Tiesa, nors Ramučiai ir nėra labai populiarūs, tačiau kaina kitoms vietovėms mažai nusileidžia.

„Kainos gal vos šiek tiek minimaliai mažesnės nei kitur. Nesakau, kad ten labai pigau, nes statybos kaštai yra tokie patys ar tai būtų Ramučiai, ar Giraitė. Plėtra neišvengiamai vyksta, bet ne tokia sparti. Iš nuogirdų žinau, kad ten kiltų objektai, jei būtų poreikis iš darbuotojų. Statomos didelės gamyklos, Kauno LEZ šluosto nosį visai Lietuvai. Jei atsiras paklausa, bus ir pasiūla“, – įsitikinęs A. Kiškūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)