Tai pirmasis bendrovės projektas, pelnęs šį sertifikatą - jam suteiktas „very good“ sertifikavimo lygmuo. Lietuvoje tik 3 biurų pastatai gavo BREEAM New Construction „very good“ įvertinimą, praneša bendrovė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, verslo centras „Narbuto 5“ 4.620 kv. m nuomojamo ploto verslo centras, įsikūręs T. Narbuto gatvėje, Vilniuje, nuo pat statybų pradžios buvo suprojektuotas ir statomas pagal tarptautinį tvariųjų pastatų standartą BREEAM. BREEAM sertifikatu įvertinamas pastato poveikis gamtai, darbuotojų ir lankytojų komfortas bei gerovė, pastato energinis efektyvumas, ekologinė apsauga ir bioįvairovė.

„Kapitel“ buvo vieni pirmųjų Lietuvoje, kurie apie BREEAM pastatų sertifikavimo naudą ir vertę prakalbo dar 2014 m. Šiuo metu sertifikavimasis BREEAM standartu yra patvirtintas mūsų verslo strateginis tikslas, todėl nuo šiol visi nauji grupės vystomi projektai bus sertifikuojami. Verslo centro „Narbuto 5“ sertifikavimo procesas leido mums įsisavinti aukščiausią tvariųjų pastatų projektavimo ir statybos standartą ir tai bus geroji praktika vystant kitus objektus“, - pranešime teigia „Kapitel“ generalinė direktorė Lietuvoje Amelija Rudenko.

„Narbuto 5“ biurų pastate didelis dėmesys skirtas energiją taupantiems sprendimams ir darbuotojų komfortui. Paskaičiuota, kad pastatas suvartoja 53 proc. mažiau energijos ir išskiria 49 proc. mažiau CO2 emisijos nei įprastas biurų pastatas Lietuvoje. Vandens prietaisai leidžia sumažinti vandens suvartojimą 46 proc. palyginti su tipiniu biuro pastatu. Greta pastato išvystyta dviračių infrastruktūra, pirmame aukšte darbuotojams įrengti dušai bei persirengimo kambariai.

Beveik visos „Narbuto 5“ patalpos buvo išnuomotos dar iki statybų pabaigos, o didžiausi biuro pastato nuomininkai šiuo metu yra draudimo bendrovė „If“, baldų prekybos įmonė „Narbutas“ bei nekilnojamojo turto vystymo ir valdymo bendrovė „Inreal valdymas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją