Registrų centro duomenimis, dabar šioje vietoje esančio administracinio pastato bendras plotas yra 2 020,60 kv. m. Jis stovi 0,4316 hektaro valstybės žemės sklype, kurio nuomos sutartis baigiasi 2097 metais.

Saltoniškių g. 14 nuomininkas – įmonė „Power group property“, kurios vienintelė akcininkė yra Gražina Paukštienė. Ji, kartu su Arvydu Paukščiu, yra ir „Teltonikos“ akcininkė.

Registrų centre nurodoma, kad vidutinė Saltoniškių g. 14 sklypo rinkos vertė yra 748 tūkst. eurų, o jo naudojimo būdas – komercinės paskirties objektų teritorijos.

Informuoja apie rekonstrukciją

Vilniaus miesto savivaldybės tinklapyje paskelbtame dokumente paaiškinama, kad projektuojamas sklypas yra patvirtinto Žvėryno šiaurinės dalies detaliojo plano galiojimo teritorijoje.

„Detaliuoju planu suplanuotos teritorijos plotas yra apie 69,5 ha, Žvėryno šiaurinė dalis susideda iš labai skirtingų sklypų, todėl suskirstyta kvartalais. Projektuojamas sklypas patenka į detaliajame plane išskirtą „siurblinės kvartalą“. Tai išskirtinės svarbos teritorija, turinti gerą ryšį su miesto centru.

Projektuojamas sklypas yra prie T. Narbuto ir Saltoniškių gatvių svarbios žiedinės sankryžos, todėl detaliajame plane numatyta, kad šioje teritorijoje yra labai svarbu formuoti pilnavertį užstatymą“, – rašoma pristatyme.

Nurodoma, kad ketinama rekonstruoti dabar sklype esantį pastatą su požemine automobilių stovėjimo aikštele.

„Ryšys su gretimu užstatymu – gretimuose sklypuose šiaurinėje pusėje pastatyti verslo centrai, vakarinėje pusėje – degalinė“, – dėstoma dokumente.

Prie naujojo verslo centro ketinama palikti esamą privažiavimą, o pagrindinis įėjimas bus atvertas miesto centro link.

„Kompaktiškas pastato tūris bei modernūs lengvų konstrukcijų fasadai užtikrina norminį šilumos laidumą, ne mažesnį nei A+ energinės klasės pastatams. Aukščiausios kokybės stiklai, su moderniu diodų apšvietimu, yra viso pastato vizitinė kortele“, – pasakojama apie projektą.

Jame numatomų želdinių plotas turėtų sudaryti 15,1 proc. sklypo.

Šis plotas pasiekiamas gerbūvio sutvarkymu: želdiniais formuojamais prie pagrindinio įėjimo, prie pietinio fasado, kuriamas žalias šlaitas šiaurinėje sklypo dalyje, šiaurinėje sklypo dalyje numatoma sutvirtintos vejos danga, užtikrinanti galimybę parkuoti automobilius“, – rašoma dokumente.

Saltoniškių g. 14 projektas

Galimybė numatyta

„Power group property“ sklypą valdo pagal 1998 metų nuomos sutartį, kuri 2016 metais buvo pakeista.

Šie dokumentai nėra vieši, tačiau kaip DELFI informavo Nacionalinės žemės tarnybos viešųjų ryšių skyriaus patarėjas Audrius Gelžinis, nuomos sutartyje yra numatyta galimybė statyti statinius, prisilaikant Lietuvos teisės aktų ir Vyriausybės nutarimų.

Savivaldybės miesto plėtros departamento vyresnioji patarėja Raimonda Rudukienė nurodė, kad pagal patvirtintus Žvėryno šiaurinės dalies detaliojo plano sprendinius įmonė gali didinti esamo pastato aukštį iki 7 aukštų, nes žemės sklypas Saltoniškių g. 14 pagal Vilniaus miesto bendrąjį planą patenka į miesto centrų ir svarbių lokalių centrų funkcinę zoną, kur statinių aukštis numatomas iki 35 metrų.

„Jeigu žemės sklypo nuomos sutartyje yra numatyta galimybė statyti ir (ar) rekonstruoti statinius įstatymų ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka, bendrovė turi galimybę įgyvendinti savo planus, prieš tai gavus Nacionalinės žemės tarnybos sutikimą.

Po pakeitimų atsiradusių pasekmių vertinimas aplinkai ir susisiekimui atliekamas parengus objekto techninį projektą. Tuomet yra atsižvelgiama ar padaryti pakeitimai nekenkia aplinkai ar susisiekimui, daromos išvados.

Norime dar kartą pabrėžti, kad Žvėrynas yra vienas iš miestui svarbiausių centrų, ir statyboms šiame rajone keliami ypatingi reikalavimai pastatų ir viešųjų erdvių architektūrai, kiekvienas projektas yra peržiūrimas atsakingų specialistų, kurie ir tvirtina projektus“, – komentavo ji.

Papildomi sprendiniai

„Statybos inžinierių konsultantų biuro“ projekto koordinatorius A. Pučeta sakė, kad sklype projektuojami papildomi susisiekimo dalies sprendimai.

„Automobilių eismo pagerinimui numatomas pastatų komplekso vidinės gatvės pertvarkymas, taip pat projektuojamas privažiavimo kelias tarp degalinės ir projekto teritorijos.

Taip pat numatyta atkurti ir suremontuoti aplink sklypą esančių vidinių privažiavimų kelių dangas, Vilniaus miesto savivaldybės administruojamas automobilių stovėjimo vietas ir sukurti papildomai naujų vietų dviejų aukštų požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje“, – dėstė jis.

A. Pučeta pridūrė, jog projektuojamame pastate įsikursiančios įmonės darbuotojai jau 13 metų dirba Saltoniškių gatvėje esančiuose trijuose skirtinguose biurų pastatuose, taigi ateityje aplinkinių gatvių transporto srautu neturės įtakos, priešingai – įmonės darbuotojams dirbant viename pastate nebus poreikio vidiniam susisiekimui transportu.

„Sodros“ duomenimis, vasario 27 dieną „Teltonikoje“ dirbo 605 darbuotojai. Sausį jiems mokėtas vidutinis 3021,06 euro atlyginimas iki mokesčių (apie 1830 eurų į rankas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)