Kaip skelbiama bendrovės išplatintame pranešime, į gyvenamojo būsto statybas bendrovė šiemet planuoja investuoti apie 34,6 mln. eurų, o komercinės paskirties projektų plėtrą - dar 17,2 mln. eurų. Iš viso šiemet bendrovė rinkai ketina pasiūlyti apie 300 naujų butų Vilniuje ir Kaune bei 16 tūkst. kv. m naujų biuro patalpų.

„Rinkai šalies didmiesčiuose išlaikant stabilų augimą šiemet visuose Vilniuje ir Kaune mūsų statomų būstų projektuose numatytos naujų etapų pradžios. Kartu planuojame pradėti naujos būsto erdvės kūrimą sostinės Linkmenų g. Numatytos investicijos ir į naujų sklypų įsigijimą tiek Vilniuje, tiek Kaune“, - pranešime apie šių metų „YIT Lietuva“ planus pasakoja bendrovės generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Pasak K. Vanago, praėjusieji metai išsiskyrė sparčiu Kauno gyvenamojo NT rinkos augimu, o pagal bendrovės pastatytų butų pardavimus laikinoji sostinė pirmą kartą aplenkė Vilnių. Kaune bendrovė praėjusiais metais pardavė penktadaliu daugiau butų nei Vilniuje.

Kęstutis Vanagas
Kaip teigiama pranešime, rinkos augimui Kaune įtakos turėjo verslo investicijos į naujų darbo vietų kūrimą mieste, taip pat išaugęs emigrantų susidomėjimas naujo būsto pirkimu investicijai. Tuo metu sostinėje būsto paklausa, „YIT Lietuva“ vadovo vertinimu, išlieka stabili.

Anot K. Vanago, ypač aktyvi būsto rinkoje yra šių metų pradžia. Sausį bendrovės pastatytų butų nupirkta beveik penkis kartus daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Nupirktų butų pasiskirstymas Vilniuje ir Kaune šiemet kol kas yra apylygis.

Didžiuosiuose šalies miestuose perspektyvi išlieka ir komercinės paskirties NT rinka. Tai patvirtina ir vienu didžiausių NT sandorių Lietuvoje praėjusiais metais tapęs „YIT Lietuva“ pastatyto antrojo „Duetto“ verslo centro pastato pardavimas investiciniam fondui „Baltic Horizon Fund“. Sandėriu, kurio vertė 18,3 mln. eurų, naujam valdytojui buvo perleista 8,5 tūkst. kv. m biuro patalpų ploto.

Po pernai Lietuvoje sėkmingai užbaigtos bendrovių „YIT Kausta“ ir „YIT Infra Lietuva“ integracijos ir įmonės vardo pakeitimo į „YIT Lietuva“, bendrovė šiemet planuoja didinti infrastruktūros projektų dalį bei stiprinti kitas veiklos sritis - projektavimo valdymo, pastatų priežiūros bei administravimo paslaugas, garantinės priežiūros tarnybos veiklą. Didelį dėmesį skirti aspektams ergonomiškiems ir techniškai pažangiems sprendimas, teritorijų apželdinimui, išskirtinės infrastruktūros bei rekreacinių erdvių kūrimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją