Pasak teismo, bendrovė neįrodė, jog šiuo atveju egzistuoja reali grėsmė jos interesams. Teismas taip pat pažymėjo, kad trečiadienį Vilniaus taryba svarstys stadiono koncesijos sutartį, todėl, jo vertinimu, proceso stabdymas neatitiktų ir proporcingumo principo.

Vilniaus nacionalinis stadionas kol kas nepateikė teismui ieškinio, o tik prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Sprendimą per 7 dienas galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Vilniaus nacionalinis stadionas teismo prašė sustabdyti konkurso procedūras ir įpareigoti Vilniaus savivaldybę nepasirašyti koncesijos sutarties su konkursą laimėjusia koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“.

Bendrovė teismui teigė planuojanti skųsti sausį savivaldybės priimtą sprendimą pašalinti ją iš konkurso, tačiau pastaroji neva nepateikia jai svarbios informacijos, būtinos pateikti ieškinį – teismo dokumentuose ji nesukonkretinta.

Sausio pabaigoje Nacionalinio stadiono koncesijos konkurso komisija nusprendė pašalinti bendrovę Vilniaus nacionalinis stadionas iš proceso dėl nepakankamos kvalifikacijos ir galbūt melagingai teiktų duomenų.

Anot savivaldybės, įmonė per daugiau nei du mėnesius taip ir nepateikė įrodymų, kad jos ar jos partnerių pajėgumai yra realūs, užtikrinti ir pakankami sėkmingam projekto įgyvendinimui, o tai darydama klaidino vertinimo komisijos narius ir ekspertus.

Po šio sprendimo konkurse liko vienas dalyvis - „Axis Industries“. Trečiadienį sostinės taryba svarstys koncesijos sutarties su bendrove projektą.

Vilniaus savivaldybė jau anksčiau yra baigusi derybas su „Axis Industries“ ir 2018 metų pabaigoje ketino pasirašyti su ja sutartį, tačiau Lietuvos Aukščiausiasis Teismas spalį įpareigojo savivaldybę priimti iš konkurso pašalinto Vilniaus nacionalinio stadiono preliminarų pasiūlymą ir jį svarstyti. Teismas taip pat uždraudė sudaryti sutartį su „Axis industries“.

Po 50 proc. Vilniaus nacionalinio stadiono akcijų valdo verslininkų Renato Načajaus ir Vitalijaus Vasiliausko įmonė „Nacionalinio stadiono operatorius“ bei Anelės Irutės Brusokienės valdoma įmonė „Naudos virsmas“.

Sostinės savivaldybė skelbė, jog sutartis su privačiu investuotoju bus pasirašoma 25 metams. Visas kompleksas priklausytų Vilniaus savivaldybei. Jame suplanuotą vaikų darželį, biblioteką ir dalį neformaliam ugdymui skirtų patalpų valdys savivaldybė, sporto muziejų – Kūno kultūros ir sporto departamentas, likusią dalį - koncesininkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)