Apie tai informuojama po penktadienį paskelbto panašaus gamybos sektoriaus tyrimo, kuris taip pat nepateisino lūkesčių. Bendrovės atsargas kaupė labiausiai per metus, kad užtikrintų gamybą, jeigu Didžioji Britanija kovo 29 dieną Bendriją paliktų be pereinamojo laikotarpio prekybos susitarimo.

Tyrimų bendrovės „IHS Markit“ skaičiuojamas šalies statybų pirkimo vadybininkų indeksas (PVI) sausį krito 50,6 punkto, palyginti su 52,6 punkto prognozėmis.

Gruodį rodiklis sudarė 52,8 punkto.

Indeksas virš 50,0 punktų ribos reiškia sektoriaus plėtrą, o žemiau jos - atspindi susitraukimą.

Tyrimų bendrovė pabrėžė, kad sausio duomenys parodė Jungtinės Karalystės statybų sektoriaus pagreičio praradimą, verslo aktyvumo augimui sulėtėjus iki silpniausio per dešimt mėnesių.

„Daug apklausos respondentų pažymėjo, kad dėl „Brexit“ kurstomos nežinomybės kilo abejonių tarp klientų ir sulėtėjo naujų projektų pažanga“, - teigė „IHS Markit“.

Pasak „IHS Markit“ direktoriaus pavaduotojo Timo Moore'o, sausį įdarbinimas sulėtėjo, o darbo vietų kūrimo tempas buvo silpniausias nuo 2016 metų liepos.

„Kaip pagrindinis nerimo šaltinis 2019 metų pradžioje buvo paminėta tai, kad klientai delsia priimti sprendimus dėl naujų projektų“, - paaiškino T. Moore'as.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)