Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė įmonės skundą.

„Teismas priėjo išvados, kad bendrovė neįrodė jai realiai padarytos žalos, todėl neturi pagrindo į jos atlyginimą. Valstybės institucijos ir savivaldybė siekia išsaugoti statinius, todėl jų nugriovimas vykdant teismo sprendimą yra tik hipotetinis. Kol statiniai nenugriauti,

bendrovės reikalavimas reiškia pretenziją į dvigubo žalos atlyginimo patenkinimą, tačiau ji jau yra gavusi pinigus iš asmenų už parduotas patalpas ir jų nėra grąžinusi po to, kai patalpos buvo grąžintos jai“, – konstatavo teismas.

Sprendimą per mėnesį galima skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Teisme „Verslo investicijų projektų centras“ siekė iš valstybės bei Neringos savivaldybės prisiteisti beveik 1,5 mln. eurų žalos. Bendrovė reikalavo atlyginti žalą už neteisėtu pripažintą poilsio namų pastatą, kuris iki dabar nėra nugriautas.

Anot įmonės, žala atsirado už teismų sprendimų vilkinimą nuo 2009 metų.

2017-ųjų pabaigoje teismas iš Neringos savivaldybės bei Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos priteisė 733 tūkst. eurų žalos asmenims, iš „Verslo investicijų projektų centro“ Juodkrantėje įsigijusių nekilnojamojo turto.

2009 metais teismų sprendimais pastatai pripažinti neteisėtais, nes buvo pastatyti prieštaraujant Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemai, nusižengiant Saugomų teritorijų įstatymui.

Neteisėtu teismai yra pripažinę ir žuvų restoraną Juodkrantėje L. Rėzos g. 1A, jis nugriautas. 2015-aisiais galutiniu sprendimu Lietuvos

vyriausiasis administracinis teismas jo valdytojai bendrovei „Meirona“ ir Statybos inspekcijos bei Neringos savivaldybės priteisė beveik 1,15 mln. eurų žalos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)