„VSD išvadų trečiosioms šalims atskleisti negaliu, tačiau galiu patvirtinti, kad jos skamba gana aiškiai ir nedviprasmiškai – šis objektas yra Kremliaus propagandos įrankis ir kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui“, – trečiadienį išplatintame pranešime teigė meras Remigijus Šimašius.

Šis sprendimas priimtas po to, kai viešoji įstaiga „Maskvos kultūros ir verslo centras – Maskvos namai“ kreipėsi į Vilniaus savivaldybę prašydama suderinti naujus projektinius pasiūlymus ir juos pristatyti visuomenei.

Viešoji įstaiga nurodė, kad funkcinė pastato paskirtis yra „kultūros ir verslo centras“, tačiau, pasak mero, po šiuo pavadinimu gali slėptis Lietuvai nedraugiškos valstybės noras manipuliuoti Lietuvos visuomene.

Į VSD prašydamas įvertinti Juozapavičiaus ir Rinktinės gatvių sankirtoje statomo kultūros ir verslo centro funkcinę paskirtį, ar ji nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui, meras kreipėsi praėjusią savaitę.

Anksčiau R. Šimašius yra sakęs, kad „Maskvos namų“ Vilniuje nebus, kol jis bus meru.

VSD direktorius Darius Jauniškis trečiadienį plačiau šios situacijos nekomentavo. Anot jo, „Maskvos namai“ kaip galintys kelti grėsmę nacionalinam saugumui buvo įvardinti žvalgybos ir grėsmių vertinime.

2017 metų VSD Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime teigiama, kad „Maskvos namų“ projekto perspektyvos Vilniuje „turi palyginti didelę simbolinę ir praktinę reikšmę Rusijai kaip potencialus jos įtakos, tėvynainių politikos ir viešosios diplomatijos instrumentas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)