Iš Suomijos „Pontos Group“ įsigytas RYO yra didžiausias prekybos centras Panevėžio mieste ir apskrityje - regione su daugiau nei 150 000 gyventojų. RYO nuomojamas plotas - 24 300 kvadratinių metrų, lauko stovėjimo aikštelė talpina 950 automobilių. Šiuo metu RYO prekybos centre yra 132 nuomininkai, didžiausi jų - RIMI, JYSK, H&M ir „Avitela“.

„Fondas „EfTEN Real Estate Fund 4“ pradėjo veiklą kiek daugiau nei prieš mėnesį, o jau valdo „Kadrioru“ verslo centrą Taline ir RYO prekybos centrą Panevėžyje. Abu turtai generuoja stabilų piniginį srautą ir nuo pat įsigijimo užtikrina patrauklią grąžą mūsų investuotojams. Manau, tai pirmas atvejis Baltijos šalių komercinio nekilnojamojo turto rinkoje, kai naujas investicinis fondas nuperka du visiškai nesusijusius nekilnojamojo turto objektus skirtingose šalyse tą pačią dieną“, - tvirtino „EfTEN Capital Lietuva“ direktorius Laurynas Žilys.

„EfTEN Real Estate Fund 4“ yra 10 metų trukmės viešai neplatinamas fondas, skirtas instituciniams investuotojams, kurie investuoja į pinigų srautus generuojančius komercinius nekilnojamojo turto objektus Baltijos šalyse.

Šis fondas instituciniams investuotojams suteikia galimybę tapti Baltijos nekilnojamojo turto rinkos dalyviais, investuojant į stambius komercinius pinigų srautus generuojančius objektus, pavyzdžiui, biurus, mažmeninės prekybos ir logistikos objektus.

„EfTEN Capital“ įsteigta 2008 metais. Šiandien tai - didžiausias komercinio nekilnojamojo turto fondų valdytojas Baltijos šalyse. Grupės valdomiems fondams priklauso 41 komercinis objektas Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje su daugiau nei 1000 nuomininkų. Bendra portfelio rinkos vertė viršija 600 milijonų eurų. „EfTEN Capital AS“ yra AIFM licencijuotas fondų valdytojas, kurio veiklą prižiūri Estijos finansų priežiūros tarnyba.

„Šiandien, kai vyrauja netikrumas dėl e-prekybos įtakos prekybos centrų ateičiai, verta išskirti esminį Baltijos šalių skirtumą - čia žmonės drabužiams, avalynei ar pramogoms išleidžia bene mažiausiai Europoje, tačiau vartojimo augimo tempai yra vieni iš sparčiausių. Be to, prekybos centrų koncentracija yra mažesnė, dažnai, ypač nedideliuose miestuose, nuomininkai ir vartotojai turi vieną iš vieno pasirinkimą.

Mūsų surinkta statistika rodo, kad prekybos centrai mažuose miestuose dažnai demonstruoja geresnius rezultatus nei kai kurie sostinių objektai. Ten konkurencija mažesnė, o prekybos centrai yra geriausia laisvalaikio leidimo vieta ne tik miestui, bet visam supančiam regionui. Visa tai puikiai amortizuoja elektroninių parduotuvių įtaką, nes vietos besivystančiose rinkose užtenka visiems“, –DELFI sako Neringa Rastenytė-Jančiūnienė, NT konsultacijų bendrovės „Newsec“ Investicinių sandorių grupės vadovė Baltijos regione.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)