Vilniaus miesto apylinkės teismas lapkričio 28 dieną patenkino įmonės prašymą ir laikinai uždraudė tarnybai vienašališkai nutraukti dar 2006 metais su kitais investuotojais pasirašytą nuomos sutartį, BNS pranešė teismas.

NŽT rugsėjį informavo „LT Development Fund“, kad nuomos sutartis su bendrove bus nutraukta anksčiau laiko, nes sklypas naudojamas ne pagal pagrindinę paskirtį – jis apaugęs žolėmis ir krūmais, jame nėra statinių, BNS pranešė tarnyba.

NŽT teigimu, sklypai be aukciono gali būti išnuomojami, tik jei jie yra užstatyti statiniais, o sklype Algirdo gatvėje tokių statinių nerasta. Pasak NŽT, „LT Development Fund“ yra pateikusi prašymą nenutraukti sutarties.

„Hanner“ NŽT sprendimo nekomentuoja.

„Hanner“ sklypą įsigijo 2014 metais – tuomet ji skelbė 2,3 ha ploto sklype Algirdo g. 77 planavusi statyti komercinį objektą, tačiau planų neįgyvendino.

Rugpjūtį „Hanner“, prokurorai ir NŽT taikiai sutarė dėl „Žalgirio“ stadiono teritorijos nuomos. Pagal susitarimą „Hanner“ už teisę naudoti ir valdyti sklypą sumokėjo milijoną eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)