Parduotuvė įsikūrė šalia prekybos centro „Ikea“, Vikingų gatvėje. Atidarymo renginyje dalyvavo Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignieres-Counathe, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

A+ energinės klasės pastato dydis siekia 5 tūkst. kvadratinių metrų. Jame 300 kv. m. bus skirti sezoninio sporto mini aikštelėms, kuriose bus galima išbandyti sporto inventorių. Pranešama, kad skirtingais metų laikais čia veiks mini futbolo aikštelė ar ledo arena. Atidarymo renginio dalyviai turėjo progą susipažinti su „Decathlon“ sukurtomis inovacijomis – per kelias minutes išsiskleidžiančia palapine, kurios nereikia statyti, paviršinio nardymo kauke, iš perdirbtų plastiko butelių pagamintu fliso džemperiu, nepraduriamu krepšinio kamuoliu.

Šalia parduotuvės pastato esančios aikštelės plotas sieks 5800 kvadratinių metrų, iš kurių 700 kv. m. taip pat bus skirta sportui. Teigiama, kad lankytojai turės galimybę čia išmėginti krepšiniui, futbolui, stalo tenisui ir kitoms sporto šakoms skirtas prekes. Planuojama, kad čia vyks įvairių sporto šakų renginiai. Likusioje aikštelės dalyje bus įrengta apie 260 automobilių stovėjimo vietų ir specialios, tik motociklams skirtos vietos.

Prancūzijos sporto prekių prekybos ir gamybos milžinė „Decathlon“ Lietuvoje ruošiasi pardavinėti prekes reikalingas 70-čiai skirtingų sporto šakų. Kaip kiek anksčiau teigė „Decathlon Lietuva“ vadovas Nicola Fogola, bendrovės tikslas yra pasiūlyti maksimaliai didelį prekių ir paslaugų asortimentą visiems aktyviai gyventi norintiems žmonėms

„Mūsų misija, kad kuo daugiau žmonių mėgautųsi sportu. „Decathlon“ tai sporto prekių parduotuvė, vieta, kur susitinka mūsų sporto lyderiai su kitais sporto entuziastais. Mūsų siūlomas sporto prekių asortimentas tiks ir tik pradėjusiems sportuoti, ir pažengusiems sportininkams. (...) Gausite profesionalius patarimus apie savo mėgstama sporto šaką, o galbūt atrasite ir visai naują sportinę veiklą“, – kalbėjo jis pristatomajame parduotuvės vaizdo įraše.

„Decathlon“ Lietuvoje pastatyta per 7 mėnesius, joje šiuo metu dirba 45 žmonės. 40 jų – savo mėgstamą sporto šaką išmanantys ir praktikuojantys sporto entuziastai. Įdarbindami žmones, „Decathlon“ turi vieną svarbų atrankos kriterijų – darbuotojai turi būti kurios nors sporto šakos atstovai, rašoma pranešime spaudai.

„Darbuotojus sporto lyderiais mes vadiname todėl, kad visi jie praktikuoja tą sporto šaką, už kurią yra atsakingi savo darbo vietoje. Pavyzdžiui, plaukimo prekių erdvėje dirba tik tie žmonės, kurie šį sportą aktyviai praktikuoja, tam kad mūsų pirkėjams galėtų suteikti visapusišką vertingą informaciją ne tik apie jiems tinkamiausių prekių pasirinkimą, bet ir įsitraukimą į sporto bendruomenes“, – pasakojo N. Fogola.

Visame pasaulyje išskirtine prekių kokybe išgarsėjęs sporto ir laisvalaikio prekių tinklas „Decathlon” visoms Lietuvoje parduodamoms prekėms suteiks mažiausiai dviejų metų garantiją, kai kurioms prekėms, pavyzdžiui kuprinėms, garantija galios net 10 metų, o dviračių rėmams – visą gyvenimą. Galiojimo laikotarpį klientai ras nurodytą prie konkrečių prekių.

„Decathlon“ tinklas valdo daugiau nei 1400 parduotuvių Europoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Afrikoje, Azijoje. 47 šalyse veikiančiose parduotuvėse dirba apie 80 tūkstančių žmonių. Artimiausios „Decathlon“ parduotuvės yra Lenkijoje, kurioje šiuo metu veikia beveik 50 parduotuvių. Praėjusiais metais (2017 m. duomenys) „Decathlon“ grupės pajamos siekė 11 mlrd. EUR.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)