„Mes ką tik pradėjome griovimo dalį ir ją pabaigsime per šią savaitę ir tuomet pradėsime polių dėjimo ir kasimo darbus. Kovo pabaigoje pradėsime statybos darbus“, – žurnalistams trečiadienį sakė „Kayi Construction“ statybos vadovo pavaduotojas Doguscanas Karakusas.

Šiuo metu statybų aikštelėje dirba 50 žmonių. Pradėjus statybos darbus, šis skaičius išaugs iki 150 darbuotojų iš Turkijos ir Lietuvos.

Darbus trečiadienį apžiūrėjęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigė neabejojantis, kad jie bus baigti kaip ir suplanuota – iki 2020 metų gegužės.

Jis sakė, kad šiame projekte didžiausias dėmesys buvo skirtas Ąžuolyno parko vaizdo išsaugojimui bei galimybei patogiai atvykti į stadioną.

„Ąžuolyno vaizdui labiausiai skyrėme dėmesį, bet žiūrėjome visą šią teritoriją, kaip į ją pateks žmonės, kur parkuosis mašinos, nes iš Ąžuolyno parkavimo aikštelės nepadarysi. Suradome keturias vietas, iš kur padarysime gal ir eskalatorius, kad atsirastų atėjimo takai“, – žurnalistams sakė meras.

Pasak jo, netrukus turėtų būti skelbiamas ir dar vienas Kauno sporto halės rekonstrukcijos konkursas, padidinus maksimalią darbų kainą. Tikimasi rekonstrukcijos darbus pradėti kovą.

Bendra stadiono rekonstrukcijos vertė – 36,3 mln. eurų. Iš jų 4,6 mln. eurų, skirtų cokoliniam aukštui, planuojama gauti iš Europos Sąjungos fondų, dar 4 mln. eurų ES turėtų skirti požeminiam parkingui.

Iš valstybės biudžeto projektui tikimasi 13,7 mln. eurų, dar 14 mln. eurų prisidės savivaldybė.

V. Matijošaitis BNS sakė, kad yra aptaręs reikiamą finansavimą su Vyriausybe: „Esame susidėlioję ir susitarę“.

Pasak mero, miestui tenkanti stadiono statybų suma yra nemaža, tačiau kol kas nedetalizuoja, ar miestui šiems darbams reikės skolintis.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu.

Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Kauno Žaliakalnio mikrorajone esantis S. Dariaus ir S.Girėno sporto centras yra seniausias Lietuvoje sporto ir kultūros renginiams skirtas statinys. 1921 metais Kauno savivaldybės išnuomotame Lietuvos fizinio lavinimo sąjungai žemės sklype buvo įrengta futbolo aikštė ir bėgimo takai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)