Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione prasidėjo grandioziniai darbai. Stadione jau šeimininkauja statybininkai iš Turkijos, dirba sunkioji technika, kuri trupina gelžbetonines stadiono tribūnas.

„Negalima sakyti, kad stadionas griūna – stadionas atgimsta ir darbai įsibėgėja. Prasidėjo tribūnų griovimo darbai, bus paliktos atraminės konstrukcijos, kurios dar bus sutvirtintos, kad atitiktų visus saugumo reikalavimus. Visos kitos senos konstrukcijos bus griaunamos ir statomos naujos“, - DELFI teigė Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Šiuo metu stadione jau nebeliko senosios švieslentės, dviejų iš keturių apšvietimo bokštų, visų plastikinių kėdžių. Per artimiausius porą mėnesių bus baigtos griauti visos tribūnos.

„Senasis stadionas buvo C formos. Dabar turėsime ovalo formos stadioną. Tai reiškia, kad visą stadioną juos tribūnos, kurios visos bus uždengtos stogu. Matome, kad senoji švieslentė jau išmontuota, o jos vietoje jau nuo lapkričio antros pusės prasidės polių kalimo bei naujos tribūnos statybos darbai. Iki šiol stadione tilpo apie 9 tūkst. žiūrovų. Po rekonstrukcijos tilps apie 15 tūkst. “, - DELFI teigė G. Bielskus.

Per maždaug pusantrų metų konkurso laimėtoja Turkijos bendrovė „Kayi Insaat Sanayi ve Ticaret“ jo vietoje įsipareigojo pastatyti aukščiausius UEFA reikalavimus atitinkančią sporto bazę.

Permainos per 20 mėnesių

Planuojama, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti per 20 mėnesių.

„Planuojame, kad 2020 m. vasaros sezoną jau sutiksime naujame stadione. Visiems sakau, kad naujame stadione bus ne tik futbolas, ne tik lengvoji atletika – čia galės sportuoti ne tik profesionalai, bet ir mėgėjai, kaip būdavo ir iki šiol. Ši erdvė atsivers ir kultūriniams renginiams – čia vyks ir dainų šventės, ir koncertai“, - DELFI teigė G. Bielskus.

Per muzikos koncertus stadionas talpins iki 30 tūkst. žmonių. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Planuojama, kad stadiono atidarymo rungtynėse Kaune bus galima išvysti ir garsųjį Londono „Chelsea“ futbolo klubą.

Kaip teigia Kauno savivaldybė, su Turkijos kompanija „Kayi Construction“ pasirašytoje sutartyje numatyta, kad ši įmonė S. Dariaus ir S. Girėno stadioną per 20 mėnesių rekonstruos už 34,95 mln. eurų. Greta šios sumos sutartyje įrašytas ir kitas skaičius, siekiantis 46 mln. eurų. Savivaldybės atstovų teigimu, viešųjų pirkimų procedūros numato būtinybę į sutartį įtraukti išlaidas galimiems papildomiems neplanuotiems darbams.

Kauno Žaliakalnio mikrorajone esantis S. Dariaus ir S. Girėno stadionas yra seniausias Lietuvoje sporto ir kultūros renginiams skirtas statinys. 1921 metais Kauno savivaldybės išnuomotame Lietuvos fizinio lavinimo sąjungai žemės sklype buvo įrengta futbolo aikštė ir bėgimo takai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)