Lietuvos apeliacinis teismas atmetė įmonės skundą.

„Pasiūlymo atitikties įvertinimui esminis kriterijus yra ne siūlomų prekių ar darbų identiškumas reikalavimams, tačiau pirkimo objektas - pirkimu siekiama įsigyti ne konkrečios klasės ar rūšies medžiagas, objektas nėra prekių įsigijimas, tačiau statinio rekonstravimas“, – rašoma nutartyje.

Teismo teigimu, konkretūs sprendiniai įgyvendinami antrojo projektavimo etapo metu - rengiant darbo projektą.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad laimėtojų pasiūlymas atitinka reikalavimus ir pirmosios instancijos teismo išvados yra teisingos.

Jis taip pat sprendė, kad perkančioji organizacija neprivalo „LitCon“ pateikti konkursą laimėjusių Gargždų statybos įmonės „Hidrostatyba“ bei Vilniaus inžinerinių tinklų bendrovės „Infes“ pasiūlymo susipažinti.

„Bendrovei nepateikta nedidelė techninio pasiūlymo dalį sudaranti informacijos dalis atitinka komercinės paslapties kriterijus – nėra privalomai viešai skelbiama“, - rašoma teismo nutartyje.

Teismas paliko galioti liepą Klaipėdos apygardos teismo priimtą nutartį, kuria „LitCon“ pretenzijos atmestos.

Minėta bendrovė teisme siekė, kad būtų panaikintas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sprendimas konkurso laimėtojomis pripažinti įmones „Hidrostatyba“ ir „Infes“, o jų pasiūlymas būtų atmestas.

2018-ųjų pradžioje Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, jog „LitCon“ per vėlai pateikė pretenzijas dėl paties konkurso sąlygų, todėl ginčą nutraukė. Tuomet bendrovė siekė, kad neteisėtu būtų pripažintas teatro atsisakymas pateikti projekto brėžinius tam tikru formatu, taip pat įpareigoti ją pateikti aiškius, tikslius ir nedviprasmiškus pasiūlymų vertinimo kriterijus.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras 17,8 mln. eurų vertės sutartį su „Hidrostatyba“ ir „Infes“ dėl jam priklausančio pastato rekonstrukcijos darbų pasirašė birželį, o pastato rekonstrukcija pradėta rugsėjo viduryje.

Skelbta, kad darbai truks penkerius metus, bendra investicijų vertė į projektą sieks 24 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją