M. Velička patvirtino, jog apie 8,5 tūkst. kv. metrų ploto pastatą iš bankrutavusios bendrovės Visagino prekybos centras rugsėjo pabaigoje įsigijo jo įmonė „Prekybos centrų valdymas“.

„Tai rizikinga investicija, bet gavome gerą finansavimą iš banko, objektas gana naujos statybos, nuomininkai tinkliniai, kaina pasirodė patraukli. Todėl nusprendėme investuoti. Matėme, kad tai sveikas objektas ir galime investuoti“, – BNS sakė jis.

Anot M. Veličkos, peržiūrėjus prekybos centro veiklą, svarstoma keisti kai kuriuos jo nuomininkus, taip pat imtis plėtros.

„Dabar periminėjam ūkį ir dar nematome visko, ką nusipirkome. Tačiau turime vystymo minčių, bus papildomų investicijų. Pažiūrėsime, kurie nuomininkai sveiki. Centras veiks nepertraukiamai. Jis beveik pilnai išnuomotas, yra antrame aukšte šiek tiek neišnuomota patalpų, ne visi nuomininkai moka. Kadangi pirkome per bankroto procedūrą, neaišku, kiek ten to, kas parašyta yra tiesa“, - aiškino jis.

Visagino prekybos centro bankroto administratorius Mindaugas Krupavičius nekomentavo centro pardavimo.

Balandį prekybos centrą su 1 ha ploto sklypu Visagine jis pardavinėjo už 3,73 mln. eurų (be PVM). Pastate veikia prekybos tinklas „Iki“ parduotuvė, „Camelia“ vaistinė, „Kika“, „Topo centras“, „Drogas“, „Sarma“, „Bohemia“, „Eurokos“ parduotuvės, „Tele2“ salonas, veikia biliardo ir boulingo klubas.

Prekybos centrą 2008 metais baigė statyti dabar jau bankrutavusi nekilnojamojo turto plėtros bendrovė Vilniaus žemės grupė. Tuomet skelbta, jog į jį investuota 7,24 mln. eurų.

Registrų centro duomenimis, vienintelis liepą įsteigto „Prekybos centrų valdymo“ akcininkas ir vadovas yra M. Velička. Jis taip pat vadovauja nekilnojamojo turto plėtros bendrovei „Etapas group“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)