„Jau greitai. Kaip mane informavo investuotojai, sprendimas dėl statybų pradžios bus priimtas spalio viduryje, apie tai bus informuota visuomenė, ir prasidės statybos“, – palangostiltas.lt sakė meras.

BNS anksčiau rašė , kad nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Vastint Lithuania“ kompleksas ketina statyti buvusio Palangos baseino „Jūratė“ vietoje.

Statybas norima baigti per 20 mėnesių, o viešbučio operatorius viliasi pradėti dirbti 2020 metų sezonui.

2016 metų pradžioje „Vastint Lithuania“, tarptautinei kompanijai „Marriott International“ ir viešbučių valdymo įmonei „Raminora“ pasirašant bendradarbiavimo sutartį skelbta, jog į projektą planuojama investuoti 20 mln. eurų. Iki tol ji jau buvo investavusi apie 7-8 mln. eurų.

Viešbučio ir sveikatingumo kompleksą „Vastint Lithuania“ šioje teritorijoje Palangoje planavo statyti nuo 2007 metų, tačiau teisėsaugininkams nusprendus ginti viešąjį interesą, tuomet 34,75 mln. eurų vertės projektas įstrigo teismuose. Plėtros planai atnaujinti 2013 metais po bendrovei palankių teismų sprendimų.

Apie 20 mln. eurų vertės „Marriott“ tinklo viešbutį Vilniuje buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje jau pastatė nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“.

Pirmasis tinklo viešbutis Baltijos šalyse pradėjo veikti 2017 metais, kai Taline esantis viešbutis „Telegraaf“ pasirašė sutartį su tarptautiniu tinklu „Marriott International“ dėl prekių ženklo „Autograph Collection“ naudojimo. Birželį „Marriott“ įtraukė prieš kelerius metus atidarytą viešbutį į savo tinklą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)