Agentūra remiasi didžiausios Kinijos kapinių ir laidojimo namų operatorės „Fu Shou Yuan International Group“ duomenimis, kurie rodo, kad vidutinė kapavietės kaina šalyje nuo 2015 metų vidurio pabrango 41 proc. iki 14 tūkst. 800 JAV dolerių. Palyginimui, remiantis Kinijos nacionalinio statistikos biuro duomenimis, būsto kainos šalyje tuo pačiu laikotarpiu padidėjo 23 proc.

Skaičiuojant kvadratiniais metais, vidutinė kapavietės kaina praėjusiais metais siekė 16 tūkst. 540 JAV dolerių, o tai yra daugiau nei dvigubai už 8260 JAV dolerių (būtent tiek kainuoja kvadratinis metras buto Šendžene – Kinijos brangiausioje būsto rinkoje).

„Pasiūla yra labai ribota, – sakė bendrovės „Bocom International Holdings“ vyriausiasis strategas Hao Hongas. – Esame girdėję, kad kai kurie žmonės, kurie nusipirko butų Šanchajuje, ten laiko palaikus, o ne juos laidoja brangiuose kapuose.“

„China Real Estate Information Corporation“ nekilnojamojo turto rinkos analitikas Yan Yuejinas agentūrai „Bloomberg“ sakė, kad kapaviečių kainas iš dalies padidino reguliavimo stoka.

Remiantis Pasaulio banko duomenimis, praėjusiais metais Kinijoje gyveno 1,386 mlrd. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)