Ieškinius pateikusioms bendrovėms minėtas konkursas nebuvo sėkmingas. Kauno savivaldybė su konkurso nugalėtoja - Turkijos kompanija - sutartį pasirašė birželį, tačiau statybininkai negali pradėti darbų stadione, nes apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas įsitikinęs, kad Savivaldybė yra teisi. Ji sutarė su konkurso laimėtoja, kad ši stadioną rekonstruos už 35 milijonų eurų. Viešai skelbiama didesnė - 46 mln. eurų suma yra neoficiali, ji - tik dėl to, jei prireiktų finansuoti galimai atsiradusius papildomus darbus. Įstatymas tai leidžia numatyti. Bet sutartyje, pabrėžė G. Petrauskas, kuri pasirašyta, nurodyta stadiono rekonstrukcijos projekto suma - iki 35 mln. eurų.

„Esminė priežastis - pralaimėjusiųjų įmonių skundai. Taip būna daugelio konkursų atveju. Ir šiuo atveju jokių pažeidimų čia nėra. Paprastai būna taip: prasideda skundai, o kai mes juos argumentuotai atmetame, kreipiamasi į teismą.

Nemanome, kad Savivaldybei nepavyks įrodyti, jog ji yra teisi, pripažinusi konkurso dėl stadiono rekonstrukcijos nugalėtoją turkų kompaniją. O ieškinius padavusios įmonės (viena iš jų, beje, yra buvusi „Vėtrūna“ (dabar - „Versina“) - Kauno „Žalgirio“ arenos statytoja - matome, elgiasi desperatiškai, bandydamos pakeisti konkurso rezultatus. Tačiau teisme viskas paaiškės, ir, tikimės, kad dėl kažkieno siaurų interesų tikrai nebus stabdomas visai šaliai svarbus projektas“, - bylos nagrinėjimo išvakarėse teigė G. Petrauskas.

Jo teigimu, rekonstruotame stadione ateityje vyks nemažai tarptautinių sporto renginių. Vienas jų - 2021 metais. Tai - Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas. „Manome, kad iki to laiko tikrai spėsime rekonstruoti S. Dariaus ir S. Girėno stadioną“, - įsitikinęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius G. Petrauskas.

ELTA primena, kad tai - ne pirma byla, susijusi su S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija Kaune. Anksčiau nagrinėtą vienos iš konkursą pralaimėjusios įmonės ieškinį teismas atmetė.

Nors Savivaldybė garantuoja, kad visos konkurso procedūros atliktos tinkamai, prisilaikant įstatymų, „kaltų dėl susiklosčiusios situacijos paieškos“ vyko ir jos viduje. Prieš keletą savaičių Kauno miesto savivaldybės administracijoje neteko tarnybos buvęs Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Dainius Ratkelis - diplomuotas teisininkas, anksčiau vadovavęs ir pačiai administracijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)