Liepos 7 d. deklaracijos įraše įvardytas 75 077 Eur sandoris su bendrove „Baltic Construction Group“. Šio sandorio objektas – statybinės medžiagos ir paslaugos.

Birželio 1 d. prezidentės deklaracijoje nurodytas analogiškas sandoris su individualia įmone „Cezis“. Pastarojo sandorio vertė – 72 452 Eur.

Kiek anksčiau D. Grybauskaitė nurodė už 53 948 Eur pirkusi statybines medžiagas ir paslaugas iš bendrovės „Mūro ekspertai“, o už 89 236 Eur – iš įmonės „Alavas“.

Pernai pirktas namų valdos sklypas su miško dalimi prezidentei iš viso atsiėjo 75 500 Eur. Jis pirktas iš bendrovės „Apyvarta“.

Taigi, statydamasi būsimą rezidenciją prezidentė iki šiol sudarė sandorių, kurių bendra vertė jau siekia 366 213 Eur.

Paprašyta pakomentuoti D. Grybauskaitės deklaruojamus sandorius, prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė atsiuntė tokį komentarą:

„Prezidentės viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nurodomi sandoriai kiekvienam namo statybos etapo apmokėjimui. Visos su namo statybomis susijusios išlaidos, viskas kas virš 3000 eurų, bus ir toliau deklaruojamos įstatymų numatyta tvarka. Prezidentė pasibaigus kadencijai neliks gyventi Turniškių rezidencijoje, todėl savo būstu rūpinasi pati.“

Būsimo prezidentės namo projektinius pasiūlymus parengė „Metro architektūra“.

„Standartinis užsakovas, tik tiek, kad visiems žinomas. Iš esmės projektavimas vyksta kaip ir su visais, nes visada ruošiami keli variantai, kad išsirinktų. Šiuo metu pasirinktas tarpinis stiliaus variantas – tarp modernaus ir klasikinio namo“, – prieš kurį laiką komentavo įmonės direktorius Julius Biliūnas.

Preliminarią sutartį dėl Vilniaus pakraštyje plėtojamo projekto „Bajorų parkas“ prezidentė sudarė dar 2016 m. rugpjūtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)