DELFI paskambinus skelbime nurodytu telefonu atsiliepęs vyriškis pasakojo, kad klubas parduodamas dėl objektyvių priežasčių. Po kurio laiko pašnekovas, pasirašęs Donato Motiejūno vardu, situaciją paaiškino ir el. paštu:

„Šiemet golfo klubo „Elnias“ įkūrėjui, klubo prezidentui Vytautui Motiejūnui suėjo 88-eri metai. Būnant tokio garbaus amžiaus jau per sunku užsiimti aikštyno priežiūra ir veiklos organizavimu. (...)

Laikas eina ir golfo aikštynui reikia naujo, jauno įkvėpimo. Reikia rūpintis ne tik pačiu aikštynu, bet ir jo reklama, marketingu. Reikalinga vadyba, kad suburti žmones, organizuoti varžybas, šventes ir t. t. – tą daryti dabartiniams savininkams per sunku. Manau, kad naujajam savininkui investavus ir atnaujinus pastatus, vieta ir vėl taps patraukli Kauniečiams.“

D. Motiejūnas taip pat informavo, kad parduodamas klubas yra pirmasis Lietuvos golfo klubas, įkurtas 2000 m. patarimais ir patirtimi prisidedant prezidentui V. Adamkui taip pat tuometiniam Lietuvos sporto universiteto dėstytojui, Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiajam treneriui V. Gedvilui.

Esą ne tik šis treneris, be kita ko, buvęs ir Seimo pirmininku, bet ir kitas buvęs parlamentaras ir Kauno meras Erikas Tamašauskas klube šventė savo vestuves.

Praėjusio dešimtmečio pradžioje klubo atidaryme dalyvavo žinoma politikė Kazimira Prunskienė, buvęs ministras Edvardas Makelis, operos solistai ir buvę Seimo nariai Eduardas Kaniava, Vladimiras Prudnikovas, tuometinis Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Skirmantas Paukštys, Kauno rotušės šeimininkas Kęstutis Ignatavičius ir kt.

Tarp golfo klubo narių minėti ir buvęs Seimo narys Kazys Bobelis, krepšininkai Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, šviesaus atminimo Virgilijus Noreika ir kt.

Klube vykę ir renginių, kuriuose paminėta ir nužudyto kunigo Ričardo Mikutavičiaus atminimas. Klubo savininkas V. Motiejūnas buvo geras dvasininko draugas.

Dėsto privalumus

Už 2 mln. eurų parduodamo nekilnojamojo turto skelbime nurodyta, kad golfo klubas yra Lietuvos geografiniame centre, šalia Kauno.

Patikslinta 2018-07-04 d., 13:21 val.: pasirodžius publikacijai, D. Motiejūnas informavo, kad skelbime 2 mln. Eur suma nurodyta kaip komplekso statybų kaina, o jo pardavimo kaina yra 670 tūkst. Eur.

Golfo aikštynas turi 9 laukus, bendras laukų ilgis 1270 m. Aikštyne taip pat įrengtas 15 vietų 150 m. ilgio pratybų laukas bei pratyboms skirtas ridenimo laukas.

Bendras sklypo plotas: 18,5 ha nuosavos žemės, jame yra ir 50 arų gyvenamųjų pastatų teritorija.

Sklypas pušyne, geomorfologiniame draustinyje: sutvarkyta aplinka, iškasti tvenkiniai, suformuotas landšaftas, visa teritorija aptverta tinklo tvora, dalyje sklypo auginami elniai.

Klubas parduodamas su keturiais pastatais: viešbučiu, golfo klubo namu, privačiu gyvenamuoju namu ir ūkiniu pastatu. Bendras statinių plotas – 863,93 kv. m.

Parduodamoje teritorijoje esą yra įrengti du arteziniai šuliniai, išvedžiotos laukų laistymo linijos.

Taip pat įvardijami tokie perspektyvioje vietoje parduodamo turto privalumai: Kauno regione daugiau golfo aikštynų nėra; pušynas, didelė privati teritorija, nėra kaimynų; arti besiplečiantis miestas; netoli oro uostas, galimybė pritraukti turistus; galimybė gauti ES paramą; įrengus Kauno aplinkkelį privažiavimas tiek iš oro uosto, tiek iš miesto taps dar greitesnis ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)