Juodkrantė - kelių priežiūrai svarbi strateginė vieta, sandėlyje buvo laikoma valymo ir barstymo technika, dangos slidumą mažinančios medžiagos.

„Teismas nustatė, kad įmonės druskos sandėlio statybos leidimas buvo išduotas pažeidžiant teisės aktų nustatytus reikalavimus, todėl statinį nugriovėme. Nepaisant kilusių nesklandumų, bendradarbiaudami su Neringos savivaldybe, juos spręsime, dėsime visas pastangas, kad eismo dalyviai nenukentėtų ir darbų kokybė nesuprastėtų - kelių priežiūra užtikrinta laiku ir laikantis reikalavimų, sezono darbai bus organizuojami iš žemyninės pusės“, - pranešime cituojamas VĮ „Kelių priežiūra“ generalinis direktorius Darius Aleknavičius.

Druskos sandėlis
Pasak „Kelių priežiūros“ pranešimo, įpareigojimus nugriauti statinį ir sutvarkyti teritoriją įmonė įvykdė laiku. Iš statybvietės buvo išvežta per 530 tonų statybinių atliekų. „Kelių priežiūra“ patyrė per 40 tūkst. eurų nuostolių dėl pastato konservavimo darbų, pastato griovimo, bylinėjimosi teisminiuose ginčuose ir kt. Pastatyti įmonei Juodkrantėje esantį druskų sandėlį kainavo daugiau kaip 141 tūkst. eurų. Bus siekiama geranoriškai spręsti susidariusią situaciją iš Neringos savivaldybės prašant padengti nuostolius. Derybomis nepavykus abiem šalims priimti sprendimo, VĮ „Kelių priežiūra“ teisėti interesai bus ginami įstatymų nustatyta tvarka, sakoma pranešime.

DELFI primena, kad Teismų pripažinti nelegaliais pastatai Kuršių nerijoje stovi jau gerą dešimtmetį. Dar 2005 metais buvo rengiami Kuršių nerijos nacionalinio parko nauji planavimo dokumentai, kurie turėjo pakeisti 1994 m. patvirtintą, aukščiau minėtą KNNP planavimo schemą. Kaip pasakoja Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) direktoriaus pavaduotoja Rūta Lapinskienė, tada ir pastebėta, kad keliose teritorijose patvirtinti detalieji planai, numatantys statybas ten, kur jų negali būti.

Todėl Aplinkos ministerija sudarė darbo grupę, kuriai buvo pavesta patikrinti nuo 2000 iki 2005 m. Neringos savivaldybėje patvirtintus detaliuosius planus, jų pagrindu išduotus statybos leidimus ir pateikti išvadas. Buvo peržiūrėta virš 100 detaliųjų planų, dalies jų sprendiniai neatitiko tuo metu galiojusios KNNP planavimo schemos.

Statybos leidimas druskos sandėliui išduotas 2004 m. balandžio 30 dieną. Statybos buvo pradėtos 2004 metų rudenį ir beveik baigtos, tačiau paaiškėjo, kad druskų sandėlis yra pastatytas kraštovaizdžio tvarkymo zonoje, skirtoje renginiams, muziejams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)