Jis pasakojo, kad įgyvendinamas rajono savivaldybės finansuojamas projektas „Priešgaisrinė sauga 2018“ ir vykdoma prevencinė akcija „Gyvenkime saugiai“. „Tarnyba įsigijo 300 vnt. autonominių dūmų detektorių, iš kurių pirmuosius 200 įrengs sunkiausiai besiverčiančių Ukmergės rajono gyventojų namuose“, – sakė D. Vyšniauskas.

„Džiugu, kad turime galimybę įsigytus detektorius ne tik išdalyti, bet ir įrengti rajono gyventojų būstuose visiškai nemokamai“, – tikina jis.

Anot viršininko, gyventojams, norintiems, kad pas juos atvyktų ugniagesiai ir įrengtų, reikia pirma įvertinti, ar jie tikrai nepajėgūs patys įsigyti detektoriaus, kainuojančio nuo 4 eurų. Jie kviečiami nuo birželio 18 d. užsiregistruoti Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje tel. (8 340) 60201: pateikti savo vardą, pavardę, gyvenamosios vietos adresą ir telefono numerį (užsiregistruodami gyventojai sutinka, kad jų asmens duomenys būtų tvarkomi akcijos tikslais).

Sulaukus atsakingo gelbėjimo tarnybos pareigūno skambučio, bus susitarta dėl susitikimo laiko.

„Siekiant išvengti galimo sukčiavimo, informuojame, kad dūmų detektorių įrengti atvyks tik Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos uniformą dėvintys pareigūnai, turintys tarnybinius pažymėjimus“, – įspėja D. Vyšniauskas.