Pasak generalinio „Avesco Rent“ direktoriaus Vincent Albasini, Lietuva, kaip pirmoji įmonės rinka už Šveicarijos ribų, pasirinkta neatsitiktinai: „Mums pasitaikė proga perimti „Caterpillar“ prekės ženklo atstovavimo teisę Baltijos šalyse. Atliktas Baltijos šalių rinkų tyrimas parodė, kad šios rinkos itin palankios ir nuomos verslui vystyti. Remiantis tyrimo (IHS Markit, 2018) duomenimis, statybos sektorius, lyginant su 2016 m., praėjusiais metais augo visose Baltijos šalyse: Estijoje užfiksuotas 18,7 % augimas, Latvijoje rinka augo 19,2 %, o Lietuvoje statybos sektoriaus apyvarta padidėjo 6,9 %.

Nors bendras sektoriaus augimas didžiausias Estijoje, statybinės technikos ir įrangos nuoma sparčiau plečiasi Lietuvoje – remiantis minėto tyrimo duomenimis, 2016 m. (lyginant su 2015 m.) nuomos rinka Lietuvoje augo 8,7 % (Estijoje – 3,1 %, Latvijoje – 8,6 %). Nuomos rinko dinamika ir ateities perspektyvos turėjo didelės įtakos mūsų sprendimui,“ – pranešime cituojamas įmonės direktorius.

Siūlo nuomotis internetu

„Avesco Rent“ į Lietuvos rinką žengia su išskirtiniu pasiūlymu – galimybe nuomotis statybinę įrangą internetu. Kompanija buvo pirmoji pasaulyje, pasiūliusi tokią paslaugą statybų sektoriui dar 2014 m.

Vincent Albasini
„Nuomos sektorius keičiasi kartu su paslaugų sritimi. Skaitmenizacija, nuolatinis ryšys ir produktyvumas šiandien yra pagrindiniai konservatyviu laikytą statybų sektorių formuojantys veiksniai. Minėtas rinkos tyrimas (IHS Markit, 2018) taip pat parodė, kad dauguma nuomos sutarčių sudaromos pagal poreikį, tiesiai iš statybų aikštelės – labai nedidelė dalis nuomojamos įrangos suplanuojama iš anksto. Galimybė visą nuomos procesą atlikti internetu patenkina šį poreikį ir sutaupo laiko“, – teigia Vincent Albasini.

Tradiciniai būdai (telefonu ar tiesiogiai padalinyje) taip pat išliks. „Šveicarijoje 30% kontraktų sudaromi internetu – esame įsitikinę, kad šis būdas suras savo vartotoją ir Lietuvos rinkoje“, – sako V. Albasini.

2017–aisiais „Avesco Rent“ apyvarta Šveicarijoje siekė 60 mln. eurų. 2019–aisiais įmonė taip pat planuoja atidaryti padalinius Latvijoje ir Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)