„Jūs net neįsivaizduojate, ką reiškia šalia tokios vietos gyventi, – DELFI sakė kaimynystėje gyvenantis vyras. – Rašėm ne kartą skundus policijai, kvietėm dėl triukšmo atvažiuot, savivaldybei irgi rašėm skundus. O tas, kuris nuomoja mums pareiškė: „aš turiu stogą, nieko jūs man nepadarysit“. Jau ne vieni metai niekas ir nesikeičia, suvažiuoja čia kažkokie neaiškūs, naktimis geria, triukšmauja.“

Trukdo vietiniams ir turistams

Netoliese šio pastato po 8 eurus lovą žmogui nuomojantys verslininkai sako, kad ne kartą normalesni žmonės bėgo pas juos ir prašėsi nakvynės. Verslininko žodžius patvirtina ir gerokai toliau, Ramybės gatvėje esančiame name, kambarius nuomojanti moteris.

„Atbėgo ne kartą vasarą žmonės, kurie per nežinojimą išsinuomojo ten. Bėga, kai neapsikenčia triukšmo ir sąlygų“, – sakė nenorėjusi prisistatyti moteris. Sako – bijo, nes vis tiek niekas nesikeičia, o gyventi ir dirbti juk vis tiek reikės.

Nemalonia kaimynyste pastatą prie Lietuvos sporto universiteto vadinantys žmonės sako dar gavo vien smūgį – išnuomota dalis ir universitetui priklausančių patalpų, tačiau čia irgi tokia pati situacija: nuolat susirenka daug lėbautojų.

„Toks įspūdis, kad čia suvažiuoja narkomanai, sėdėję kalėjimuose ir prostitutės, iki paryčių girtauja ir šūkauja, leidžia muziką. Juk aplinkui gyvena žmonės, kai kurie nuomoja patalpas turistams, labai nesmagu dėl to“, – sakė viena kiek atokiau gyvenanti kaimynė, kuri taip pat nuomoja kambarius poilsiautojams.

Žino tik iš spaudos

Šalia esančių poilsio namų šeimininkė sako, ne kartą rašė skundus, o vieną jų net nuvežė Palangoje poilsiavusi moteris. Tiesiai į universitetą. Tačiau apie Sporto gatvėje nuomojamas patalpas paklaustas Lietuvos sporto universiteto komercijos vadovas Žilvinas Stankevičius, ar jis žino apie situaciją, tiesaus atsakymo nepateikė.

„Aš nežinau, apie ką jūs kalbat. Jei yra koks triukšmas, žmonės gali kreiptis į policiją. Surinkite ir pateikite faktus, tada kalbėsime. Apie jokį skundą tikrai nieko nežinau, galbūt jį ir atsakinėjo buvęs vadovas“, – teigė Ž. Stankevičiaus ir pokalbio metu prasitarė, kad apie žmonių nusiskundimus jis „šiek tiek“ žino tik iš spaudos.

Be to, Ž. Stankevičius patikino, kad patalpos nuomojamos jau ne vienerius metus, tačiau leistis į platesnes kalbas jis nebuvo linkęs.

Palangos savivaldybės mero Šarūno Vaitkaus patarėja Jurgita Vanagė, paprašius patikrinti informaciją, ar buvo pateikti skundai praėjusiais metais, paprašė klausimus atsiųsti raštu, tačiau per kelias dienas į juos taip ir neatsakė.

Pigiausia nakvynė Palangoje

Privačių patalpų nuomotojai skundus atmeta ir sako, kad čia daugiausia suvažiuoja jauni žmonės, kurie gal kartais ir pavakaroja, bet esą orgijų, apie kokias pasakoja žmonės, tikrai nevyksta.

„Daugiausia čia apsistoja studentai arba tie, kurie dirba vasarą aptarnavimo srityje. Jie susibičiuliauja, kartais pasisėdi vakarais lauke, bet kiek žinau, viskas vyksta kultūringai. Juk jie patys dirba. Didžiausias patalpų užimtumas būna per Karklės festivalį, buvo pilna žmonių ir per SEL koncertą“, – pasakojo nurodytu numeriu dėl kambarių nuomos atsiliepęs vyras.

Anot jo, apsistoti čia visai vasarai žmonės viliojami ir kaina – ilgalaikiai gyventojai moka tik 3,5 euro per parą, pavieniams poilsiautojams – 6 eurai už naktį. Tokios pigios nakvynės daugiau Palangoje niekas nesiūlo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)