„Turistams taikomą mokestį viso miesto teritorijoje norima padidinti iki 7 procentų. Dabar jis sudaro 6 proc. centriniuose rajonuose ir 4 proc. priemiesčiuose. Amsterdamo valdžia taip pat planuoja uždrausti per „Airbnb“ platformą nuomoti būstą turistams gyviausiuose miesto rajonuose, o už jų ribų nustatyti didžiausią 30 dienų per metus nuomos terminą“, – nurodoma pranešime.

Į siūlomų priemonių sąrašą taip pat įtrauktas specialių alaus dviračių – vadinamųjų velobarų – ir vadinamųjų alaus kruizų skaičiaus ribojimas, taip pat draudimas turistams lipti į apžvalginius laivelius ir iš jų išlipti miesto centre.

Amsterdamas kenčia dėl pernelyg didelio turistų srauto. Dėl girtų ir siautėjančių svečių miesto centras nebetraukia vietos gyventojų. Palyginti su pernai metais, butų kainos dėl turistų pakilo 12 proc.“, – pažymėjo portalas.

2018 metais Amsterdame laukiama iš viso 18 mln. svečių iš užsienio – 20 proc. daugiau negu prieš dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)