Prie Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos prieš metus pradėtos naujo baseino statybos jau beveik baigtos.

„Atidarymo data bus paskelbta artimiausiu metu, praėjusioje miesto taryboje buvo priimti svarstyti baseino lankymo įkainiai, šį mėnesį rangovas baigia darbus ir palieka statybų aikštelę.

Vėliau seks pastato pridavimo valstybinei komisijai darbai ir šią vasarą baseinas bus atidarytas, kaip ir buvo planuota“, – DELFI sakė savivaldybės atstovė spaudai Neringa Kolkaitė.

Kaip skelbta anksčiau, Fabijoniškių baseinas turės aštuonis 25 metrų plaukimo takelius. Jame bus įrengta pirčių zona, treniruoklių, sporto salės, taip pat 100 vietų žiūrovų tribūna, persirengimo erdvės 140 lankytojų, šalia baseino – automobilių stovėjimo aikštelės.

Patvirtins įkainius

Balandžio 25 dieną vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje priimtas svarstyti baseine teikiamų paslaugų įkainių sąrašas.

Gyventojai galės įsigyti vienkartinius, mėnesinius arba metinius abonementus. Pavyzdžiui, vienas žmogus visus metus kasdien baseine ir pirtyje galės lankytis už 319 eurų.

Vienkartiniai ir mėnesiniai abonementai suskirstyti ir pagal savaitės dienas, darbo valandas. Pavyzdžiui, jei gyventojas baseine nori lankytis kartą per savaitę, nuo 6 iki 15 val., tai per mėnesį kainuos 22 eurus. Jei nori ir savaitgaliais, ir nuo 8 iki 23 val. – 29 eurus.

Baseine taip pat bus teikiamos mokymo plaukti paslaugos vaikams ir suaugusiems, nardymo paslaugos.

Kaip nurodė N. Kolkaitė, gegužės 9 dieną įkainių sąrašas turėtų būti patvirtintas galutinai.

Taikomos nuolaidos

Kai kuriems asmenims baseine bus taikomos nuolaidos. Moksleiviams ir studentams, pensininkams ir neįgaliesiems, pateikusiems pažymėjimus, – 20 proc.

Organizacijoms, įstaigoms, įmonėms ir žmonių grupėms iki 10 lankytojų, besinaudojančioms baseino paslaugomis, – 10 proc.; 11–20 lankytojų – 20 proc.; nuo 21 ir daugiau lankytojų – 30 proc.

„Sporto organizacijoms, organizuojančioms varžybas, treniruočių stovyklas, – 50 proc. Įvairioms organizacijoms ir įstaigoms, organizuojančioms sporto ir kitus renginius, – 30 proc. Akcijų metu tam tikroms socialiai remtinoms grupėms – 30 proc.

Vilniaus miesto sporto centro ugdytinių treniruotėms taikoma vieno baseino takelio vienai valandai savikaina, kuri perskaičiuojama 1 kartą per metus. Išskirtiniais atvejais (svarbių varžybų metu, esant sumažėjusiam lankomumui ne sezono metu, rėmimo akcijų metu) – 50 proc.“, – apie nuolaidas rašoma savivaldybės sprendimo priede.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)