Vyriausybė posėdyje svarstys Žemės ūkio ministerijos siūlymą liberalizuoti žemės pardavimą užsieniečiams, atsisakant abipusiškumo principo, pagal kurį žemės galima parduoti tų valstybių bendrovėms, kuriose ir Lietuvos įmonės gali įsigyti žemės.

EBPO nuomone, šis principas - diskriminacinis. Tikimasi, kad šis sprendimas padės Lietuvai lengviau įstoti į EBPO.

Įstatymo projekte siūloma palikti galioti nuostatą, kad žemę gali įsigyti tos įmonės, kurios yra įsikūrusios Europos Sąjungos, Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos, Europos ekonominės erdvės ar EBPO valstybėse. Ministerija taip pat siūlo, kad tais atvejais, kai valstybės nepriklauso SSRS pagrindu įkurtoms politinėms, karinėms, ekonominėms ar kitokioms valstybių sąjungoms bei sandraugoms, jose įsteigtos įmonės galės įsigyti žemės.

Lietuva pradėti stojimo į EBPO procesą pakviesta 2015 metų birželį. Tikimasi, kad sprendimas dėl narystės bus priimtas 2018 metų birželio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)