„Susitikimo metu bus aptariama daugiabučių namų renovacijos programos „Jessica II“, rizikos pasidalinimo fondo Lietuvoje bei EFSI įgyvendinimas. Taip pat bus aptartas EIB vaidmuo įgyvendinant ES užsienio politikos prioritetus, įskaitant veiklą Ukrainoje“, - BNS teigė finansų ministerijos atstovė Sandra Žvirblytė.

Kovo viduryje EIB ir Šiaulų bankas pasirašė susitarimą dėl 90 mln. eurų paskolų daugiabučių renovacijai. Bankai iš „Jessica II“ fondo finansuos apie 400 daugiabučių atnaujinimą.

Liepos pradžioje EIB investavo 20 mln. eurų į didžiausios Baltijos šalyse privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ naujai sukurtą 20 metų trukmės fondą „BaltCap Infrastructure Fund“. Fondas investuos į Baltijos šalių transporto ir energetikos infrastruktūros projektus, o iš viso į jį bus pritraukta 100 mln. eurų. EIB investicija bus garantuota Europos strateginių investicijų fondo (EFSI), dar vadinamo Junckerio planu.

EFSI planu 2014-2018 metais tikimasi pritraukti apie 315 mlrd. eurų privačių investicijų. Jis sukurtas iš EIB skirtų 5 mlrd. eurų, o dar 16 mlrd. eurų skiriant iš ES biudžeto. Šiomis lėšomis yra garantuojamos EIB arba privataus sektoriaus investicijos. EFSI dar yra vadinamas Junckerio planu, nes iniciatyvą pristatė Europos Komisijos vadovas J. C. Junckeris.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)