Priimtomis pataisomis nutarta nustatyti aiškiais ir ilgalaikes valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti valstybės paramos teikimo sąlygas ir būdus.

Pagal naujas nuostatas nutarta 100 proc. apmokėti daugiabučio atnaujinimo projekto parengimo, įgyvendinimo administravimo ir statybos techninės priežiūros išlaidas bei kompensuoti 30 proc. investicijų, tenkančių energinį efektyvumą didinančioms priemonėms.

Taip pat bus sudaryta galimybė pasinaudoti papildoma valstybės parama, kai įgyvendinant atnaujinimo projektą daugiabučiame name yra įrengiamas naujas ar modernizuojamas esamas neautomatizuotas šilumos punktas, įrengiant balansinius ventilius ant stovų, arba pertvarkoma ar keičiama šildymo sistema, butuose ir kitose patalpose įrengiant individualios šilumos apskaitos prietaisus ar daliklių sistemą ir (ar) termostatinius ventilius, papildomai kompensuojant iki 10 proc. šių priemonių įgyvendinimo kainos.

Nepasiturintiems gyventojams bus apmokamos jiems tenkančios atnaujinimo projekto parengimo, jo įgyvendinimo administravimo, statybos techninės priežiūros išlaidos, kredito draudimo įmokos, kiekvieno mėnesio kredito ir palūkanų įmokos.

Seimas taip pat nusprendė atsisakyti savivaldybėms tenkančių jų nuosavybės teise valdomų gyvenamųjų patalpų atnaujinimo išlaidų apmokant kiekvieno mėnesio kredito ir palūkanų įmokas (šiuo atveju valstybės parama savivaldybėms bus teikiama vienodomis sąlygomis kaip ir kitiems butų ir kitų patalpų savininkams).

Už naują įstatymo redakciją, kuri įsigalios lapkričio 1 d., balsavo 77 Seimo nariai, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 24 parlamentarai.